Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kabare “Čeznem da vam kažem” u Nikšićkom pozorištu

  • Autor onogost.me
  • 24.05.2022. u 08:26

Poetsko muzički kabare "Čeznem da vam kažem", prvaka drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorada Damjanovića biće izveden večeras u 20 sati u Nikšićkom pozorištu. 

 

U kabareu učestvuju Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Pavle Joksimović, pijanista i specijalni gosti: Mina Lazarević, Iva Štrljić i Stevan Piale.

“Poetsko muzički kabare “Čeznem da vam kažem” rodio se kao želja da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika sjeti i oživi sjećanja na neka druga vremena, kojih se uglavnom sjećamo sa sjetom”, piše u najavi programa.

Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović, provešće publiku kroz uspomene na djetinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Svaka od cjelina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obilježila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pjesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije. 

Program ovog kabarea, pored njegove centralne priče, prati anđeoski glas Nataše Radovanović, kao jedne od najzapaženijih diva Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pjevati pop, evergrin i džez pjesme koje su obilježile sve generacije. 

“Čeznem da vam kažem” je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas. Priča svih nas, ispričana i otpjevana kroz riječi onih na koje smo najviše ponosni kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić…

Cijena ulaznice je pet eura, a mogu se kupiti od 10 do 20 časova na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Informacije i rezervacije na brojeve telefona 069 490 198 i 067 932 231.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci