Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izložba rok postera 1956-1986 otvorena do 30. aprila

20190416_114808
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.04.2019. u 13:14

U organizaciji NVO Sinteza, u NK pub-u otvorena je izložba 40 rok postera iz perioda 1956-1986 godine.

Otvarajući izložbu, Peđa Zečević, direktor NVO Sinteza je istakao da se radi o izuzetno interesantnom periodu, o periodu procvata rok muzike u svijetu.

“Sama izložba je više fokusirana na grafički dizajn što je i bio elemenat po kom su se i birali posteri, nego na sama imena grupa. Ograničenost dostupnih radova, ali i specifični grafički izraz koji je obilježio XX vijek, čine ovu izložbu jedinstvenom. Cilj izložbe je osvrt na zlatni period rok muzike i vremena kada se izradi postera pristupalo kao umjetničkom izrazu koji nakon puno godina ne gubi na značaju, već naprotiv, ostaje svjedok jednog vremena. Dobrim dijelom ovaj period se preklapa sa pojavom “hipi pokreta”, što se može osjetiti u mnogim segmentima grafičkog izraza”, istakao je Zečević.

Kompletna postavka, kako je dodao, uklapa se u sam enterijer prostora i sve skupa pruža lijepu predstavu o tom periodu.

“Cilj nam je da mladim ljudima iz Nikšića na ovaj način približimo dio rok kulture i ukažemo na činjenicu koliko se nekada vodilo računa o svakom segmentu koji je prati”, rekao je Zečević.

Na pitanje novinara da se uporedi aktuelni trenutak na muzičkoj sceni kod nas sa tim periodom, Zečević je istakao da ni u muzičkom ni u grafičkom smislu nije potrebno komentarisati kvalitet.

“Prosto se radi o tome da većinski dio građana više sluša narodnu muziku, a svi znamo kako izgleda poster za te nastupe, neka polugola nova zvijezda i to je to. U svakom slučaju, lijepo je biti dio te manje grupe koja voli i propagira drugačije vrijednosti i ima namjeru da ih afirmiše koliko god može”, iskren je on.

Izložba je otvorena za sve zainteresovane, svakog dana od 8h do 24h sve do 30. aprila.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.