Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Hotel Onogošt: Predavanje “Percepcija ruske agresije na Ukrajinu u crnogorskoj javnosti”

  • Autor onogost.me
  • 16.05.2022. u 07:07

Fakultet za crnogorski jezik i književnost i Društvo prijatelja i poštovalaca Nikšića večeras u 19 sati, u hotelu "Onogošt", organizuju predavanje pod nazivom "Percepcija ruske agresije na Ukrajinu u crnogorskoj javnosti".
 

Predavanje  će održati Anatolij Demeščuk, istoričar i sekretar Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori, a pozdravnu riječ na otvaranju daće prim. dr Radovan Raco Mijanović.

“Istoričar Demeščuk posebno se bavio postjugoslovenskom situacijom realizujući za te potrebe i studijske boravke u Hrvatskoj i Srbiji. Od novembra je zapošljen u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori. Predavanje koje će održati u Nikšiću koncipirao je tako da analizira politički segment toga pitanja u nas, medijski i najšire društveni kroz forme pojedinačnih i organizovanih reagovanja na  situaciju u Ukrajini od početka agresije pa kroza sve faze. Osobito je Demeščuku zanimljiva uloga medija, odnosno njihovo izvještavanje o situaciji u Ukrajini, te ih s obzirom na to u analizi dijeli ih u ove grupe: prosrpski/proruski, zatim prozapadni/proukrajinski/procrnogorski te neutralno-prozapadni itd. Takođe, posebno se osvrnuo na akcije podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu koje su organizovane u Crnoj Gori”, piše u najavi večerašnjeg programa.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci