Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Gospodska krv” gostuje u kotorskom Kulturnom centru “Nikola Đurković”

q29a6828
Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 18.06.2020. u 05:52

Predstava Nikšićkog pozorišta „Gospodska krv”, rađena po tekstu Marka Kavaje u režiji Slobodana Marunovića biće izvedena u  Kulturnom centru  „Nikola Đurković“ u Kotoru večeras sa početkom u 20 časova.

Predstava je na 16. „Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2019” osvojila dvije nagrade:

Grand Prix za najbolju epizodnu žensku ulogu  dodijeljen je Ani Vučković za ulogu Itane, a Grand Prix za najbolju epizodnu mušku ulogu pripao je Stevanu Vukoviću za ulogu Pušelje.

Pored reditelja Marunovića, koji potpisuje i adaptaciju teksta, autorski tim čine:  Aleksandar Saša Vukotić (scenograf), Ljiljana Petrović (kostimografkinja), Slobodan Kovačević (kompozitor) i Ferid Karajica (scenski pokret).

Uloge u predstavi povjerene su crnogorskim glumcima: Nikoli Vasiljeviću, Ani Vučković, Dušanu Kovačeviću, Jeleni Nenezić Rakočević, Jovanu Daboviću, Slavku Kaleziću i Stevanu Vukoviću.

Kavajina komedija kroz grotesknu vizuru i smijeh tjera gledaoca da se zamisli nad sobom, nad svijetom u kojem živi i prepozna moderne skorojeviće koji postaju mjerilo vrijednosti našeg vremena i predstavlja briljantnu kritiku gramzivosti, pomodarstva i licemjerja onih koji žele postati nešto drugo od onoga što jesu i na taj način postaju smiješne i tragične spodobe koje lažima, ucjenama i uvredama doživljavaju kompletan poraz kroz poniženje, moralno srozavanje i gubitak časti, shvatajući da se novcem ne može kupiti sve – ni titula, ni porodica, ni ljubav.

Predstava je segment Nikšićke kulturne scene 2020.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.