Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Foto konkurs za srednjoškolce

poster-1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.09.2019. u 09:35

Povodom obilježavanja 10. novembra – Svjetskog dana nauke, Zavod za metrologiju organizuje foto konkurs namijenjen učenicima svih razreda srednjih škola u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Zavoda, tema je „Najljepše što možemo doživjeti je ono što je tajanstveno. To je suštinski osjećaj koji stoji u osnovi svake nauke i umjetnosti“ – Albert Ajnštajn, a konkurs će biti otvoren od 10. septembra do 25. oktobra.

“Cilj takmičenja je da se učenici podstaknu na kreativni način razmišljanja i da kroz umjetnički i svojsten doživljaj na fotografiji prikažu naučne pojmove i praksu, inovacije, tehniku i tehnologiju, naglašavajući važnu ulogu nauke u društvu i njegovom razvoju, kao i značaj i uticaj nauke u svakodnevici”, objašnjavaju iz Zavoda za metrologiju.

Učenici mogu učestvovati na konkursu slanjem prijavnog formulara, preuzetog sa sajta www.metrologija.me i jedne svoje autorske fotografije, na email Zavoda za metrologiju: [email protected]

“Fotografije se dostavljaju u JPEG formatu sa minimalnom rezolucijom od 10 megapiksela. Izbor najboljih fotografija obaviće stručni žiri na osnovu glavnih kriterijuma konkursa: autentičnost, relevantnost na zadatu temu, estetski kvalitet i drugih kriterijuma po izboru žirija”, pojašnjavaju.

Nagrade dobijaju učenici koji su autori tri najbolje ocijenjene fotografije. Prva nagrada je foto-aparat, druga bicikl i treća polaroid foto-aparat.

Pobjednici će biti proglašeni 1. novembra, a njihova imena biće objavljena na sajtu www.metrologija.me, kao i na profilima Zavoda za metrologiju na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Linkedin i Twitter.

“Dodjela nagrada, kao i izložba pristiglih fotografija biće organizovani sredinom novembra”, najavljuju iz Zavoda za metrologiju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci