Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Forum “Pekićeva kuća – Naša prilika“ od večeras u Šavniku

pekiceva_kuca_najava_foruma
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2018. u 06:26

Izložbom tipografskih intervencija u prostoru „Pekić“ Šavnik, autorke - Adele Zejnilović, večeras u 20.30h počeće forum “Pekićeva kuća – Naša prilika“.

Na forumu će pisci, teoretičari književnosti, stručnjaci za kulturne politike i kulturni menadžment, ali i predstavnici lokalne zajednice i turističke organizacije, razmijeniti ideje o tome na koji način Pekićeva kuća može doprinijeti razvoju lokalne zajednice i kulture. Zajedno će kreirati preporuke i zaključke od značaja za rad nove institucije kulture i dati smjernice za upravljanje i programski razvoj Pekićeve kuće.

Događaj će biti otvoren večeras od 20.30h, a organizuje ga Centar za kulturu opštine Šavnik uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore (Program podrške razvoju kulture na Sjeveru za 2018).

„Podsjećamo da je Ministarstvo kulture podržalo rekonstrukciju Pekićeve kuće u Šavniku, koja je započeta 2016. godine. Tada je prepoznat potencijalni značaj ovog objekta za razvoj crnogorske kulture. Sada, kada je završena rekonstrukcija samog objekta, potrebno je osmisliti sadržaje koji će biti usklađeni kako sa dignitetom i autorskim identitetom Borislava Pekića, tako i sa interesima razvoja lokalne zajednice i njenim razvojnim potencijalima, prije svega u pogledu turizma i održivog razvoja, ali i kulturnim politikama i programom razvoja crnogorske kulture“, istakli su organizatori.

Forum će trajati do 20. septembra.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.