Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:50
26.9.2020.

Dvije projekcije danas u Cinemi 213

Posjetioci bioskopa Cinema 213 danas će biti u prilici da pogledaju dva filma.


U 18 časova biće prikazana fantazija „Pinokio“. Ovo je vjerna adaptacija poznate priče o drvenoj lutki koja je uspjela da oživi zahvaljujući siromašnom, usamljenom stolaru Đepetu. Kao i svako dijete, Pinokio je radoznao, a o svijetu u kojem živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posjedujući urođenu dječiju hrabrost, Pinokio postaje ono što je i trebalo da bude – pravi dječak. Film „Pinokio“ reditelja Matea Garona kreće se u carstvu koje je istovremeno realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.

Dva sata kasnije, tačnije u 20.15 časova biće pikazani „Veličanstveni gubitnici“. Radnja avanturističke krimi-komedije, nastale prema romanu Eduarda Saćerija “La noche de la Usina”, smještena je tokom argentinske ekonomske krize (1998-2002). Grupa prijatelja iz malog grada objedinjuje svoju ušteđevinu kako bi ponovo pokrenuli poljoprivrednu zadrugu.

Dan nakon što su deponovali novac, argentinski bankarski sistem propada, a oni gube sve. Ubrzo saznaju da nisu samo žrtve ekonomske krize, već da su beskrupulozni advokat i bankarski menadžer iskoristili tešku situaciju u zemlji kako bi ih prevarili. Da bi povratili izgubljeni novac i osvetili se onima koji su im crkavicu izbili iz džepa, seljani se udružuju i kuju pakleni plan.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:41
  22.10.2020.

  Nakon kraće pauze, bioskop Cinema 213 od danas nastavlja sa prikazivanjem projekcija. Ove sedmice stižu tri nova filma -  porodična avantura “Lesi se vraća kući” i trileri “Osinja mreža” i “Prevodioci”.

 • 17:20
  21.10.2020.

  Ovogodišnje, četvrto izdanje revije muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani 2020. održaće se od 23-27. oktobra u tri grada – Podgorici, Nikšiću i Mojkovcu.

 • 14:39
  21.10.2020.

  Udruženje boraca Narodnooslobodilačkog rata (UBNOR), antifašisti Nikšića i stanovnici iz Petrovića u septembru prošle godine su postavili petokraku na spomenik koji se nalazi u tom selu.

 • 08:20
  20.10.2020.

  Ministarstvo kulture pozvalo je zainteresovane subjekte da podnesu prijave na Konkurs za dodjelu sredstava za projekte Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara Crne Gore u 2021. godini, kojim mogu doprinijeti ostvarivanju javnog interesa kroz realizaciju projekata iz oblasti zaštite i očuvanja kulturne baštine.