Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:06
19.9.2020.

Dvije projekcije danas u Cinemi 213

Posjetioci bioskopa Cinema 213 danas će biti u prilici da pogledaju dva filma.


Dan će u 18h otvoriti avantura „Mulan“u 3D projekciji. Iz studija Dizni stiže nam epska priča o legendarnoj kineskoj ratnici, o neustrašivoj mladoj ženi koja rizikuje sve što ima, zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.

Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa sjevera, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zamijeniće svog oboljelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim.

Slijedi “Kralj ostrva” u 20h. Skot (Dejvidson) je imao smetnje u razvoju još od svoje sedme godine, kada mu je poginuo otac, vatrogasac. Sada je na sredini dvadesetih godina i malo toga je postigao, jureći svoj san da postane tatu majstor. Dok njegova mlađa, ambiciozna sestra (Mode Apatov) odlazi na koledž, Skot i dalje živi s majkom, iscrpljenom medicinskom sestrom iz Hitne pomoći (oskarovka Marisa Tomej). Skot dane provodi tako što puši travu i druži se sa ekipom. Tu su Oskar (Riki Velez), Igor (Moizes Arijas)) i Riči (Lu Vilson), a potajno se viđa sa drugaricom iz srednje škole, Kelsi (Bel Međutim, kada njegova majka počne da se viđa sa brbljivim vatrogascem, Rejem (Bil Bar), to pokrene niz događaja koji će Skota natjerati da se izbori sa prošlošću i napravi prve korake ka odrastanju i napredovanju u životu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:20
  20.10.2020.

  Ministarstvo kulture pozvalo je zainteresovane subjekte da podnesu prijave na Konkurs za dodjelu sredstava za projekte Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara Crne Gore u 2021. godini, kojim mogu doprinijeti ostvarivanju javnog interesa kroz realizaciju projekata iz oblasti zaštite i očuvanja kulturne baštine.

 • 07:57
  20.10.2020.

  Novinar i publicista Maksim Vujačić među brojnim obavljenim knjigama u svojoj biblioteci “Arhiv uspomena” dodao je još jednu “Stanica Nikšić 1958” .

 • 14:34
  18.10.2020.

  Film “Grudi” u režiji Marije Perović u takmičarskoj je selekciji i četrnaestog Mostar Film Festivala (MOFF) – festivala filmske glume na kojem će od 16. do 20. oktobra biti prikazana najbolja regionalna filmska ostvarenja, a ponudiće 24 filmske projekcije u pet službenih programa.

 • 07:53
  18.10.2020.

  Zubac je rođen u Nevesinju, 30. maja 1945. godine. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a eksperimentalnu gimnaziju u Lištici i Zrenjaninu. Studirao je književnost južnoslovenskih naroda na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.