Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:11
20.10.2021.

Djevojčice iz Nikšića osvojile osam medalja

Sa “WADF Stage Dance World Championship” takmičenja koje je proteklog vikenda održano u Budvi, sa osam medalja vratile su se djevojčice iz nikšićkog Umjetničkog studija (US) “Luna”.


U konkurenciji plesača iz 13 zemalja one su osvojile sedam zlatnih i jednu bronzanu medalju.

Program je bio podijeljen u dvije cjeline na plesni festival kao i World championship za Performing Arts discipline.

Zlatne medalje pripale su grupi "Stars", Street Dance Show formation juvenile I, grupi " Next Generation", Street Dance Show formation junior, Odette, Contemporary formation mini kids (WADF World Championship), Odette, Contemporary group juvenile (WADF World Championship). Zlatnu medalju osvojila je i Anastasija Backović, Acrobatic juvenile (WADF World Championship), Marija Miletić, Acrobatic (WADF World Championship) juvenile i Marija Simić, Acrobatic junior (WADF World Championship).

Treće mjesto osvojila je grupa Fly girls, koja se predstavila sa koreografijom "Black sheep", u Show Dance group junior kategoriji.

Koreografije za Acrobatic i Street dance show osmislila je Snežana Milić, osnivač i glavni koreograf US “Luna”.

Solistkinju Mariju Miletić, koja je osvojila zlatnu medalju, pripremala je učiteljica Milica Bulatović, dok je za koreografije u Contemporary disciplini zaslužna učiteljica baleta, Ana Patrić.

Osnivač US "Luna", Snežana Milić kaže da je ponosna na ostvareni rezultat, a posebno ističe nivo odgovornosti i profesionalnosti koju su pokazali članovi kako na sceni, tako i van nje.

“Koreografije su bile već pripremljene, s obzirom na to da su naši članovi bili učesnici na takmičenju koje je održano krajem juna mjeseca, u Vitezu. Svaka koreografija je pažljivo osmišljena i za konačnu verziju, tj. finalni rezultat koji vidimo na sceni je potrebno 3-4 mjeseca rada, dok samo uigravanje koreografije traje tokom čitave sezone. Možemo reći da su u pitanju  mjeseci rada satkani u par minuta”, kazala je za naš portal Milić.

Umjetnički studio “Luna” postoji od 2012. godine. Trenutno broji oko 100 članova, a  veliki broj talentovane djece, danas je potvrda da su prije skoro deceniju uradili pravu stvar, smatra Milić.

“Luna je danas reprezentativna plesna škola koja se uzdigla organizaciono i masovnošću. Od samog početka glavni cilj je prevashodno bio usmjeravanje djece i omladine zdravom načinu života, lijepom ponašanju i stvaranju pozitine energije za rad i napredovanje. Danas su naše članice prepoznatljive kako u gradu, tako i u državi po izuzetnoj spremnosti, lijepom držanju, kao i vještinama koje posjeduju. Osim plesnog dijela, kroz različite programe radimo na poboljšanju motorike, lijepog držanja, kondicije, usavršavanju gimnastičkih elemenata na parteru koji su i sastavni dio naših plesnih tačaka”, navodi Milić.

Ples, prema njenim riječima, predstavlja sportsku disciplinu koja je pažljivo 'umotana' u jednu umjetničku formu, sve sa odgovarajućom pričom i rekvizitima, koji prate određenu koreografiju.

Milić ocjenjuje da je u Nikšiću ples jako popularan, posebno kod djevojčica, te ističe da vrijeme za ples tek dolazi.

 

Marija Goranović

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:30
  29.11.2021.

  Nikšićko pozorište, u saradnji sa agencijom „Beoart“ i uz pomoć Elektroprivrede Crne Gore, od 2. do 5. decembra ,organizuje gostovanje četiri predstave iz najeminentnijih beogradskih pozorišnih kuća.

 • 12:04
  29.11.2021.

  "21. maj - dan proveden u kampu ABC protekao je uz veliku dozu nervoze. Znali smo da nam ne ostaje mnogo vremena za "napad" na vrh. Potajno smo se nadali da bi baš današnji dan bio pogodan za izlazak na vrh, jer je na današnji dan obnovljena nezavisnost Crne Gore, ali su se nadanja raspala u paramparčad, jer smo shvatili da smo svjetlosnu godinu bili daleko od cilja..."

 • 09:15
  29.11.2021.

  Na završnoj večeri 17. Međunarodnog festivala glumca večeras u 20 časova na sceni Nikšićkog pozorišta biće izvedena predstava “Bolivud”, teatra Komedija iz Skoplja, koju je po tekstu Maje Pelević, režirala Nataša Poplavska.

 • 14:37
  28.11.2021.

  Valter Benjamin (15. jul 1892 — Portbou, 27. septembar 1940) filozof, sociolog, teoretičar kulture, prevodilac, književni kritičar, esejista, jedan o najvažnijih intelektualaca dvadesetog vijeka. Stvarao je tokom najtežeg perioda moderne evropske istorije: užasa Prvog svjetskog rata, turbulencija Vajmarske republike i uspona fašizma.