Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:44
25.9.2020.

Cinema 213: Danas dvije projekcije

Na bioskopskom platnu Cineme 213 danas će se prikazati dva filma.


Dan će u 18h otvoriti fantazija „Pinokio“. Ovo je vjerna adaptacija poznate priče o drvenoj lutki koja je uspjela da oživi zahvaljujući siromašnom, usamljenom stolaru Đepetu. Kao i svako dijete, Pinokio je radoznao, a o svijetu u kojem živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posjedujući urođenu dječiju hrabrost, Pinokio postaje ono što je i trebalo da bude – pravi dječak. Film „Pinokio“ reditelja Matea Garona kreće se u carstvu koje je istovremeno realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.

U 20.15h slijede „Veličanstveni gubitnici“. Radnja avanturističke krimi-komedije, nastale prema romanu Eduarda Saćerija “La noche de la Usina”, smještena je tokom argentinske ekonomske krize (1998-2002). Grupa prijatelja iz malog grada objedinjuje svoju ušteđevinu kako bi ponovo pokrenuli poljoprivrednu zadrugu. Dan nakon što su deponovali novac, argentinski bankarski sistem propada, a oni gube sve. Ubrzo saznaju da nisu samo žrtve ekonomske krize, već da su beskrupulozni advokat i bankarski menadžer iskoristili tešku situaciju u zemlji kako bi ih prevarili.

Da bi povratili izgubljeni novac i osvetili se onima koji su im crkavicu izbili iz džepa, seljani se udružuju i kuju pakleni plan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:20
  20.10.2020.

  Ministarstvo kulture pozvalo je zainteresovane subjekte da podnesu prijave na Konkurs za dodjelu sredstava za projekte Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara Crne Gore u 2021. godini, kojim mogu doprinijeti ostvarivanju javnog interesa kroz realizaciju projekata iz oblasti zaštite i očuvanja kulturne baštine.

 • 07:57
  20.10.2020.

  Novinar i publicista Maksim Vujačić među brojnim obavljenim knjigama u svojoj biblioteci “Arhiv uspomena” dodao je još jednu “Stanica Nikšić 1958” .

 • 14:34
  18.10.2020.

  Film “Grudi” u režiji Marije Perović u takmičarskoj je selekciji i četrnaestog Mostar Film Festivala (MOFF) – festivala filmske glume na kojem će od 16. do 20. oktobra biti prikazana najbolja regionalna filmska ostvarenja, a ponudiće 24 filmske projekcije u pet službenih programa.

 • 07:53
  18.10.2020.

  Zubac je rođen u Nevesinju, 30. maja 1945. godine. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a eksperimentalnu gimnaziju u Lištici i Zrenjaninu. Studirao je književnost južnoslovenskih naroda na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.