Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Cinema 213: Četiri filma na današnjem repertoaru

54798181_361435087795197_2436145118609145856_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.03.2019. u 07:03

Na bioskopskom platnu Cineme 213 danas će se prikazati četiri projekcije.

Prvi na repertoaru u 15.25h je „Mia i bijeli lav“. Ovo je emotivna i topla priča, snimana preko tri godine, o prijateljstvu i ljubavi između mlade djevojke i bijelog lava i njenom neverovatnom putovanju kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom.

Zatim u 17.15h slijedi film je prikazan na Kanskom festivalu i bavi se sudbinom sitnog kriminalca koji sanja o drugačijem životu ali ne može da ga priušti – „Cio svijet je tvoj“. Da bi pobjegao od svog okruženja, on mora da prihvati još jedan, posljednji posao koji uključuje Španiju, drogu, Iluminate i dominantnu majku. Glavni junak čini sve moguće da spase glavu, i to na urnebesan način. Fransoa je sitni kriminalac koji ima svoj san: da postane ekskluzivni distributer sladoleda firme Mister Friz u zemljama Magreba (Sjeverna Afrika), da se oslobodi kriminala, zasnuje legalni biznis i osnuje porodicu. Njegovi snovi nestaju kada shvati da je njegova dominantna majka Dani prokockala cijelu njegovu ušteđevinu. Da bi ponovo i brzo zaradio novac za svoje poštene planove Fransoa prihvata posao da za narko dilera iz Španije prihvati pošiljku droge od škotskog kriminalca. U tome treba da mu pomognu bivši robijaš Anri i prelijepa Lamija u koju je zaljubljen. Pošto je Anri stalno u teorijama zavjere, a Lamiju zanima samo besplatan put do Barselone, ništa se ne odvija po planu. Akcija prenosa droge propada i Fransoa je dodatno izgubio ogromne pare.

Misterija „Crna rijeka“ prikazaće se u 19h. Slučaj nestanka tinejdžera Denija povjeren je istrošenom detektivu i alkoholičaru (Vincent Cassel). On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima. Denijev bivši nastavnik postaje neobičajeno zainteresovan za ovaj slučaj i nudi svoju pomoć detektivu.

Posljednji na današnjem repertoaru, u 21.05h, je horor „Mi“, koji je smješten u sadašnjost, na legendarnu obalu Severne Kalifornije. Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Njongo, kao žena koja se vraća na mjesto kraj obale mora gdje je odrastala, sada s mužem (Vinston Djuk iz Crnog pantera) i dvoje djece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida oseća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici. Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Vilsonovi su primijetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. „Mi“ je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.