Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:30
25.1.2020.

Župa: Nova krovna konstrukcija na Domu omladine u Bjeloševini

Zajedničkom aktivnošću Savjeta mjesne zajednice Župa Nikšićka i mještana sela Bjeloševina u predhodna dva dana zamijenjena je kompletna krovna konstrukcije na Domu omladine u tom selu. 


Kako su kazali iz ove mjesne zajednice, na ovom objektu već duži niz godina nije ništa ulagalo pa je došlo do propadanja krovne konstrukcije, a u protekla dva dana akcijom dvadesetak meštana zamijenjeni su crijep, kantinjeli, grede, a postavljeni su i oluci.

"U narednom periodu urediće se i unutrašnjost objekta pa će isti biti doveden u potpuno funkcionalno stanje. Ovo je samo jedan u nizu Domova omladine po župskim selima koji su rekonstruisani u predhodne nekolike godine. Tako je izvršena rekonstrukcija istih u selima Liverovići, Carine, Jugovići, Staro Selo, Dučice. U narednom periodu nastojaće o da se ista aktivnost odradi u selima Morakovo i Oblatno. Osim mještana i mjesne zajednice u rekonstrukciji je jednim dijelom učestvovala i opština Nikšić", istakli su iz mjesne zajednice.

Oni su dodali da su kroz ove aktivnosti željeli da ne dozvole pripadanje objekata koje su gradili njihovi preci i koji su imali veći značaj u tim vremenima, i da se nadaju da će se u narednom periodu osmisliti sadržaji koji će biti realizovani u navedenim objektima.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:05
  23.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u Nikšiću održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog

 • 16:52
  23.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:08
  23.2.2020.

  Nikšić se pridružio najmasovnijem aktivističkom pokretu „Milijarda ustaje/One bilion rising revolution“ i u organizaciji NVO „Ženska alijansa“ plesnim performansom grupe „Art Viva dance“, pod rukovodstvom Tanje Čolević, obilježili kampanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

 • 13:13
  23.2.2020.

  Podaci istraživanja “Djeca i bolesti zavisnosti u Crnoj Gori” još jedna su u nizu potvrda da još ne postoje institucionalni mehanizmi za suočavanje sa problemom zloupotrebe droga među mladima, na rezultati ovog istraživanja uopšte nijesu iznenađujući, ocijenio je izvršni direktor Nevladine organizacije 4Lajf Saša Mijović.