Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:56
21.1.2020.

Župa: 150 eura za prvu bebu rođenu u ovoj godini

Hristijan Kostić je prva beba koja se ove godine, 8. januara, rodila u MZ Župa Nikšićka.


Njegovim roditeljima Vanji i Dejanu je danas predsjednik Savjeta te MZ, Dragoljub Radulović, sa svojim saradnicima, uručio novčani iznos od 150 eura i prigodnu dječju odjeću.

“Ova aktivnost mjesne zajednice je jedna u nizu koje za cilj imaju da daju punu podršku najmlađim stanovnicima našeg mjesta, a isto tako da uputi poruku svim državnim institucijama da u svojim planovima predvide ovakve i slične aktivnosti koje će doprinijeti da stanovnici u ruralnim područjima osjete pažnju i dobiju satisfakciju što i pored mnogih infrastrukturnih problema ne napuštaju svoja ognjišta nego i šire svoje porodice i na taj način jačaju temelje i svoga mjesta i svoje države Crne Gore”, kazao je Radulović ovim povodom.

Ovo je inače četvrta godina zaredom da Savjet MZ Župa sprovodi ovu aktivnost.

“Savjet Mjesne zajednice će i u ovoj godini nastojati da nastavi kontinuitet svih aktivnosti koje je sprovodio u posljednje četiri godine i na taj način pokaže da se građanskim aktivizmom može nabolje mijenjati slika svog mjesta. Savjet se zahvaljuje svim privrednim društvima i pojedincima koji će i u ovoj godini pomoći da se sve predviđene aktivnosti sprovedu na najbolji način”, poručio je Radulović.

Ostale vijesti iz kategorije