Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:56
21.1.2020.

Župa: 150 eura za prvu bebu rođenu u ovoj godini

Hristijan Kostić je prva beba koja se ove godine, 8. januara, rodila u MZ Župa Nikšićka.


Njegovim roditeljima Vanji i Dejanu je danas predsjednik Savjeta te MZ, Dragoljub Radulović, sa svojim saradnicima, uručio novčani iznos od 150 eura i prigodnu dječju odjeću.

“Ova aktivnost mjesne zajednice je jedna u nizu koje za cilj imaju da daju punu podršku najmlađim stanovnicima našeg mjesta, a isto tako da uputi poruku svim državnim institucijama da u svojim planovima predvide ovakve i slične aktivnosti koje će doprinijeti da stanovnici u ruralnim područjima osjete pažnju i dobiju satisfakciju što i pored mnogih infrastrukturnih problema ne napuštaju svoja ognjišta nego i šire svoje porodice i na taj način jačaju temelje i svoga mjesta i svoje države Crne Gore”, kazao je Radulović ovim povodom.

Ovo je inače četvrta godina zaredom da Savjet MZ Župa sprovodi ovu aktivnost.

“Savjet Mjesne zajednice će i u ovoj godini nastojati da nastavi kontinuitet svih aktivnosti koje je sprovodio u posljednje četiri godine i na taj način pokaže da se građanskim aktivizmom može nabolje mijenjati slika svog mjesta. Savjet se zahvaljuje svim privrednim društvima i pojedincima koji će i u ovoj godini pomoći da se sve predviđene aktivnosti sprovedu na najbolji način”, poručio je Radulović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:05
  23.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u Nikšiću održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog

 • 16:52
  23.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:08
  23.2.2020.

  Nikšić se pridružio najmasovnijem aktivističkom pokretu „Milijarda ustaje/One bilion rising revolution“ i u organizaciji NVO „Ženska alijansa“ plesnim performansom grupe „Art Viva dance“, pod rukovodstvom Tanje Čolević, obilježili kampanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

 • 13:13
  23.2.2020.

  Podaci istraživanja “Djeca i bolesti zavisnosti u Crnoj Gori” još jedna su u nizu potvrda da još ne postoje institucionalni mehanizmi za suočavanje sa problemom zloupotrebe droga među mladima, na rezultati ovog istraživanja uopšte nijesu iznenađujući, ocijenio je izvršni direktor Nevladine organizacije 4Lajf Saša Mijović.