Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:15
8.7.2020.

Zeleni Crne Gore: Na Kapetanovom jezeru se gradi bez dozvole i plana

Kapetanovo jezero sa okolinom (Mganik, Lukavica, Žurimovi, Kapa Moračka, Tali, Stožac, Izvorište Morače i Komarnice...) je u samom vrhu planinsko turističkih potencijala Crne Gore, a tamo se ovih dana bez plana, dozvola, koncepcije razvoja podižu turistički objekti, saopštila je NVO Zeleni Crne Gore.


Kako su naveli, sada se degradira prostor na kome za osmišljeni razvoj ništa nije smetalo. Zeleni napominju da za razvoj tog prostora postoje meritorni autorski razvojni projekti koje posjeduju institucije Crne Gore.

"Konkretno, bilo bi nužno, a i patriotski, da institucionalne instance sa inicijatorom ovog problema Zelenim Crne Gore - obiđu ovaj prostor (ministar turizma, predsjednik Opštine Kolašin, predsjednik Opštine Nikšić...) i da se i vizuelno uvjere šta slijedi ako se ovo planinsko turističko dobro ne zaštiti od degradirajućih- stihiljnih destrukcija, čije će ishodište biti, enormna šteta za Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da nisu za to da se tamo ništa ne gradi, ali su za to da se gradnja na lokalitetu plansko-razvojno osmisli, pa da se onda, na osnovu takvog dokumenta, podiže integralna-turistička struktura.

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije