Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:32
24.11.2017.

Zagrad dobio vrtić

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Župa, u selu Zagrad otvoren je vrtić.


Po skraćenom programu ovu novu vaspitnu jedinicu  počelo je pohađati oko petnaestak djece iz tog mjesta.

„Na ovaj način izašlo se u susret roditeljima koji nijesu mogli uskladiti svoje obaveze da djecu voze u vrtić "Mačak" u Mioljem Polju, a isto tako izbjegava se rizik prevoza djece posebno u zimskom periodu“, kazao je predsjednik Savjeta Dragoljub Radulović.

Vrtić se nalazi u prostorijama područne jedinice "OŠ "Dušan Bojović", a u narednom periodu će se izvesti i potrebni radovi u jednoj od prostorija kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za obavljanje nastave za predškolce.

„Savjet mjesne zajednice izražava zahvalnost direktorici JPU "Dragan Kovačević" koja je sa zadovoljstvom prihvatila navedenu inicijativu i koja je za kratko vrijeme obezbijedila svu potrebnu saglasnost i opremu za izvođenje nastave. Takođe se zahvaljujemo i direktorici OŠ " Dušan Bojović " na iznalaženju mogućnosti da se obezbijedi prostorija za izvođenje nastave. Takođe smo zadovoljni što je i Ministarstvo prosvjete odmah dalo saglasnost na ovu inicijativu mjesne zajednice“, dodao je Radulović ističući da se kroz ovu inicijativu nastojalo da se sva djeca iz te MZ dovedu u isti položaj, s obzirom da, prevashodno zbog udaljenosti, većina njih nije pohađala nastavu u vrtiću "Mačak".

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije