Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B.Ćupić
15:51
23.11.2020.

Zabrana izlaska iz objekta stanovanja od 19, ugostiteljski objekti radiće do 18 sati

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Kenan Hrapović, da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja.
 


"Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti sa sadašnjih 07:00 – 20:00 na 07:00 – 18:00, i produži primjenu mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21:00 – 05:00 na 19:00 – 05:00 narednog dana", navodi se u saopštenju Vlade.

Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava se i primjena mjera donijetih 13. novembra.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat.

NKT poziva građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa.

"Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora", saopšteno je nakon sjednice.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:46
  26.1.2021.

  Nikšićanin Nebojša Kasalica objavio je na Facebook-u da su mu vraćeni lap top i telefon koji su mu prije dva dana zaplijenjeni prije radi eventualnog vještačenja i utvrđivanja tragova krivičnog djela, te da je oslobođen sumnji za crtanje karikature ministarke Vesne Bratić.

 • 16:20
  26.1.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži,  bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:02
  26.1.2021.

  Opština Nikšić biće partner za izgradnju novih 200 stanova za nikšićke penzionere, najavio je prvi čovjek Opštine, Milutin Simović.

 • 14:33
  26.1.2021.

  Od početka pandemije bez posla ostalo je oko 6.000 žena u Crnoj Gori, saopšteno je na sastanku potpredsjednice Skupštine Crne Gore Branke Bošnjak i direktorice Centra za ženska prava (CŽP) Maje Raičević, koje su istakle da je epidemija koronavirusa dovela do porasta nasilja nad ženama u uslovima zabrane izlaska i kretanja, kao rizičnog ambijenta.