Autor: onogost.me
Foto: Screenshot
15:04
14.8.2019.

Za pametno provedeno vrijeme u digitalnoj zajednici: Serijal edukativno-zabavnih emisija za djecu

JU "Dragan Kovačević" Nikšić u sa radnji sa timom tim 212.com pripremila je serijal od četiri edukativno-zabavne emisije, kako bi mališani svoju energiju i znanje usmjerili u pravom smjeru.


„Biologija za djecu“, „Fizika za djecu“, „Hemija za djecu“ i „Engleski za djecu“ osmišljene su sa ciljem da svi oni najmlađi, koji su već počeli da koriste pametne telefone, tablet uređaje i kompjutere, imaju priliku da vrijeme provedeno u digitalnoj zajednici, iskoriste pametno i sa svrhom.

“Počnimo da gradimo, djeci prilagođen online svijet. Stvorimo zajednicu mališana koji internet koriste ne za video igrice već za razvoj svog bića koje tek počinje da se pita i zapitkuje”, poručili su iz pomenute NVO.

Donator projekta je Ministarstvo nauke Crne Gore.

Na sljedećim linkovima možete pronaci emisije:
Biologija za djecu
https://www.youtube.com/watch?v=ER3BOqrewWw&t=862s
Fizika za djecu
https://www.youtube.com/watch?v=Y0uQBJn0QCc&t=3s
Hemija za djecu 
https://www.youtube.com/watch?v=Uhgxesana64&t=655s
Engleski za djecu
https://www.youtube.com/watch?v=rfZzJbSuTzQ&t=6s

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:18
  7.12.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom mokrim putevima, uz mjestimično smanjenu vidljivost, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:25
  7.12.2019.

  Prema mišljenju građana naše države korupcija je najzastupljenija u zdravstvu, odnosno to je stav koji dijeli 26,1 odsto ispitanika, a smatraju daje ova pojava najmanje zastupljena u oblasti kulture (0,2 odsto) pokazalo je godišnje istraživanje Agencije za sprječavanje korupcije.

 • 08:22
  7.12.2019.

  Nova pravila za taksiste važiće od februara iduće godine. Oni koji budu zarađivali više od 18 hiljada eura godišnje, moraće da izdaju fiskalne račune. Ukoliko to budu kršili moraće da plate kaznu i do 10 hiljada eura. 

 • 22:19
  6.12.2019.

  Narednih dana saobraćajna policija će pojačano kontrolisati vozače, imajući u vidu da je konzumiranje alkohola tokom vožnje jedan od najzastupljenijih prekršaja i uzroka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, saopštili su iz Uprave policije.