Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:20
12.5.2021.

Vuković čestitao praznik Svetog Vasilija Ostroškog: Da vlastitim primjerima svjedočimo vrijednosti mira, zajedništva i ljubavi

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, uputio je čestitke povodom 12. maja - praznika Svetog Vasilija Ostroškog, visokopreosvećenom episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske gospodinu Joanikiju, nastojatelju hrama Svetog Vasilija Ostroškog, gospodinu Ostoji Kneževiću, sveštensvu, monaštvu i svim građanima Nikšića koji obilježavaju ovaj praznik. 


"Praznik koji obilježavamo oduvijek je za sve građane Nikšića imao poseban značaj, naročito zbog velike litije koja je postala jedan od simbola našeg grada i kojoj prisustvuju naša braća drugih vjeroispovijesti. Praznujući Dan Svetog Vasilija Ostroškog mi smo istovremeno prizvani da vlastitim primjerom svjedočimo one vrijednosti zbog kojih je sveti Vasilije danas proslavljen širom svijeta, od ljudi svih vjera i nacija, a to su mir, zajedništvo i ljubav. Stoga nas  i ovaj praznik podsjeća da smo dužni da svojim djelima utemeljujemo bratsku slogu i radimo isključivo u interesu građana", kazao je Vuković. 

Predsjednik je izrazio nadu da će predlog za institucionalizaciju Dana Svetog Vasilija Ostroškog, koji su Demokrata uputile Skupštini opštine 2015. godine, biti ubrzo na dnevnom redu, kako bi današnji praznik ubuduće obilježavali na još svečaniji i potpuniji način. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:56
  25.6.2021.

  Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

 • 07:59
  25.6.2021.

  Vlada je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data  saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.

 • 20:34
  24.6.2021.

  Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti. 

 • 18:47
  24.6.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.