Autor: onogost.me
Foto: ALFA Centar
15:12
19.8.2019.

Volonteri sa korisnicima Dnevnog doma za stare obilježili Dan humanosti

Povodom Međunarodnog dana humanosti, koji se u cijelom svijetu obilježava 19. avgusta, volonteri ALFA Centra su danas u Dnevnom boravku za stare organizovali druženje sa svojim starijim sugrađanima.


Volonteri našeg Kluba izrazili su želju da u Dnevnom boravku za stare organizuju druženje sa korisnicima. Slogan ove akcije je "Računajte na nas - i građani "trećeg doba" za naše društvo", i on približava našu misao o tome da su i građani "trećeg doba" naše društvo i da mogu uzeti aktivno i ravnopravno učešće u društvenom i kulturnom životu naše zajednice", kazala je Marina Došen iz ALfa centra i dodala da u okviru oblasti u kojima organizuju volontiranje imaju i područje koje se neposredno odnosi na brigu o starim licima. 

Volonterski klub ALFA Centra formiran je, kako je podsjetila koordinatorka Marina Došen, u aprilu ove godine na predlog velikog broja mladih ljudi koji žele kvalitetno da potroše svoje slobodno vrijeme, u svoju korist i korist zajednice u kojoj žive.

"Možemo se pohvaliti velikim brojem akcija za relativno kratak period od četiri mjeseca. Aktivnosti su realizovane u velikom broju oblasti s različitim ciljnim grupama, kao što su socijalne aktivnosti za djecu i mlade, organizacija društvenih i kulturnih događaja, zaštita životne sredine, briga o socijalno ugroženim kategorijama i mnoga druga", istakla je Došen i dodala da zasada broje 40 aktivnih i oko 30 povremenih volontera.

"Ovim putem se zahvaljujemo Centru za socijalni rad Nikšić, koji je prepoznao značaj ove aktivnosti. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu intezivno sarađivati u cilju da ovoj društvenoj grupi upotpunimo slobodno vrijeme i pokažemo im da mogu biti aktivni članovi naše zajednice", ističe Došen.

Ova ideja je naišla na razumijevanje i podršku Fondacije za aktivno građanstvo (fAKT) u okviru programa "De Facto Razvoj", a koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:13
  16.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je nikšićkim ulicama održana litija koju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

 • 17:49
  16.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:45
  16.2.2020.

  Ministarstvo održivog razvoja i turizma Predlogom zakona o upravljanju otpadom predvidjelo je zabranu kesa, vreća i torbi za jednokratnu upotrebu izrađenih od plastičnih materijala koje se koriste za stavljanje robe na raspolaganje potrošaču na prodajnim mjestima. Planirano je da se ova odredba Zakona počne primjenjivati šest mjeseci od dana njegovog stupanja na snagu.

 • 11:03
  16.2.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima uz dobru vidljivost, dok je na sjeveru vidljivost mjestimično smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).