Autor: onogost.me
Foto: ALFA Centar
15:12
19.8.2019.

Volonteri sa korisnicima Dnevnog doma za stare obilježili Dan humanosti

Povodom Međunarodnog dana humanosti, koji se u cijelom svijetu obilježava 19. avgusta, volonteri ALFA Centra su danas u Dnevnom boravku za stare organizovali druženje sa svojim starijim sugrađanima.


Volonteri našeg Kluba izrazili su želju da u Dnevnom boravku za stare organizuju druženje sa korisnicima. Slogan ove akcije je "Računajte na nas - i građani "trećeg doba" za naše društvo", i on približava našu misao o tome da su i građani "trećeg doba" naše društvo i da mogu uzeti aktivno i ravnopravno učešće u društvenom i kulturnom životu naše zajednice", kazala je Marina Došen iz ALfa centra i dodala da u okviru oblasti u kojima organizuju volontiranje imaju i područje koje se neposredno odnosi na brigu o starim licima. 

Volonterski klub ALFA Centra formiran je, kako je podsjetila koordinatorka Marina Došen, u aprilu ove godine na predlog velikog broja mladih ljudi koji žele kvalitetno da potroše svoje slobodno vrijeme, u svoju korist i korist zajednice u kojoj žive.

"Možemo se pohvaliti velikim brojem akcija za relativno kratak period od četiri mjeseca. Aktivnosti su realizovane u velikom broju oblasti s različitim ciljnim grupama, kao što su socijalne aktivnosti za djecu i mlade, organizacija društvenih i kulturnih događaja, zaštita životne sredine, briga o socijalno ugroženim kategorijama i mnoga druga", istakla je Došen i dodala da zasada broje 40 aktivnih i oko 30 povremenih volontera.

"Ovim putem se zahvaljujemo Centru za socijalni rad Nikšić, koji je prepoznao značaj ove aktivnosti. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu intezivno sarađivati u cilju da ovoj društvenoj grupi upotpunimo slobodno vrijeme i pokažemo im da mogu biti aktivni članovi naše zajednice", ističe Došen.

Ova ideja je naišla na razumijevanje i podršku Fondacije za aktivno građanstvo (fAKT) u okviru programa "De Facto Razvoj", a koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo.

Ostale vijesti iz kategorije