Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
13:44
26.6.2019.

Volonteri Crvenog krsta iz Kičeva posjetili Nikšić

Predstavnici Crvenog krsta (CK) iz Kičeva, iz Sjeverne Makedonije, posjetili su Nikšić, a studijska posjeta gradu pod Trebjesom je nagrada volonterima CK koji su radili na PHV projektu čiji je cilj regrutovanje novih volontera, aktivan pristup životu i pomaganje socijalno ugroženim grupama.


Grupu od 31 učenika iz gimnazija “Mirko Mileski” i “Drita”, predvodile su profesorice Valentina Spiridonska i Valdeta Adili, volonterke CK Sjeverne Makedonije, i Ivana Lazeska, iz kičevskog Crvenog krsta.

Odluka da posjete Nikšić nastala je kao rezultat dugogodišnje saradnje sa profesoricom istorije u Osnovnoj školi “Olga Golović”, Snježanom Bošković, jednom od deset nastavnika iz Crne Gore koji su ove godine dobili međunarodnu nagradu ,"Zvijezda obrazovanja", najviše priznanje u toj oblasti u regionu koje dodjeljuje Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije. Bošković je prošle godine od Crvenog krsta Nikšića dobila srebrni znak za rad sa podmlatkom i istraživanje humanitarnog prava.

“Saradnja profesorica iz Sjeverne Makedonije i Snježane Bošković datira od 2006. godine od kada su sve one počele da prisustvuju međunarodnim kampovima istraživanja humanitarnog prava. Prijateljstvo i saradnja koja traje toliko godina potvrđena je odabirom našeg grada”, navodi se u saopštenju za javnost.

Makedonski gimnazijalci obišli su najznačajnije kulturno-istorijske spomenike u Nikšiću i otišli kući puni utisaka, ali i sa željom da se uspostavljena saradnja nastavi.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije