Autor: onogost.me
Foto: twitter
17:55
29.7.2021.

Vlada obezbijedila novac za studiranje Matije Delića na prestižnom američkom univerzitetu

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović primio je danas Nikšićanina Matiju Delića koji godinama postiže sjajne rezultate na internacionalnim matematičkim takmičenjima. 


Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, Milatović je Deliću kazao da vrata koja je sada otvorio mogu da ga odvedu do neplaniranih visina, knagtlasivši da će u ovoj Vladi imati punu podršku i kompletan iznos će mu biti obezbijeđen.

“Mladi kao što si ti će našu državu napraviti boljim mjestom za život i nastaviti promjene koje smo mi započeli. Želimo da vam pružimo priliku da se usavršavate, njegujete talente i ispunjavate svoje ambicije. I ne zaboravi, nema velikih djela, bez marljivog rada“, dodao je ministar.

Rekao je da žali što u ovom trenutku ne postoji sistemski način za pomoć izvanrednim talentima i studentima, ali je upravo ovu priliku iskoristio da najavi da će to promjeniti.

“Pokrenućemo program podrške za buduće studente koji upisuju prestižne fakultete u svijetu. Ako nemamo sluha da pomognemo ljudima kao što si ti, cijeli naš trud gubi smisao. Vi ste potencijal koji je važan za cijelu državu”, istakao je Milatović, čestitajući Matiji na postignutim rezultatima i ponudama svjetskih univerziteta koji su prepoznali njegov potencijal, rad i znanje i dobrom izboru.

Delić je zahvalio na prijemu i istakao svoju ljubav prema matematici od najranijih dana, koju je odabrao i za svoju profesiju.

“Matijin entuzijazam i želja da dalje nadograđuje svoje znanje vraća me u period mog školovanja i biranja najboljeg puta za budućnost. U svim mladim ljudima kao što je Matija vidim sebe i imam veliku želju da ne dozvolim da im neko sruši snove i planove. U meni kao ministru i čovjeku uvijek će imati podršku“, zaključio je Milatović.

Matija je na matematičkoj olimpijadi IMO dobio srebrnu medalju, dok je na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi osvojio bronzu. On je izabrao da svoj put nastavi na američkom prestižnom Univerzitetu MIT, za koji su mu nedostajala finansijska sredstva.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:52
  23.9.2021.

  Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Republike Irske rezultatom 1:0 u drugom prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

 • 20:49
  23.9.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:05
  23.9.2021.

  Neko po svijetu putuje stopom, biciklom, motorima ili automobilima, međutim grupa od devet turisita iz Njemačke i Austrije juče je u Nikšić sletjela svojim ultralakim letjelicama. Na proputovanju su kroz Evropu, a zadržaće se na aerodromu na Kapinom polju još danas, da obiđu ljepote naše zemlje, a onda opet u avanturu evropskim nebom.

 • 12:08
  23.9.2021.

  Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovaće sjutra u devet sati u Institutu za javno zdravlje, redovnu konferenciju za medije na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa COVID-19 i predstavljene nove epidemiološke mjere.