Autor: onogost.me
Foto: onogost.me/Milan Šapurić
14:11
19.1.2019.

VIDEO: Bogojavljensko plivanje organizovano i u Nikšiću, pobjednik Marko Mićović

Crkvena opština Nikšić danas je po prvi put organizovala Bogojavljensko plivanje za Časni krst na rijeci Zeti, kod Manitovca, a prvi do krsta je doplivao Marko Mićović iz Banjana.


U plivanju za Časni krst učestvovalo je više od 70 ljudi, a među učešsnicima su bile i osmogodišnja Katarina Mitrović i njena 11-godišnja sestra Elena.

“Prvi put da učestvujem i prezadovoljan sam što sam baš ja stigao prvi do krsta. Hvala svim ljudima što su došli. Bilo je hladno, ali na brzinu sam uletio. Prelijep je osjećaj kada ti stigneš prvi tako da ću i sledeće godine učestvovati“, kazao je današnji pobjednik.

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić je istakao da je veliki broj učesnika pokazao opravdanost što su se odlučili da ove godine organizuju Bogojavljensko plivanje u Nikšiću. 

Plivanju je prethodila sveta liturgija u Sabornoj crkvi, kao i u svim ostalim crkvama i manastirima crkvene Opštine Nikšić gdje je i osveštana bogojavljenska vodica koja je posle toga dijeljena vjernicima.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:10
  20.8.2019.

  U proteklom periodu Društvo mladih ekologa Nikšić realizovalo je više akcija suzbijanja ambrozije na teritoriji opštine Nikšić.
   

 • 14:06
  20.8.2019.

  Čitateljka našeg portala javila nam se sa informacijom da je pronašla bankovnu karticu na ime Milunović Stojanka.

 • 12:04
  20.8.2019.

  Nagrada „Branko Bane Blagojević“ za najbolje učenike osnovne škole i gimnazije u Plužinama dodijeljena je Željani Malović i Sanji Blagojević. Diplome i novčane nagrade najboljim učenicama završnih razreda uručio je predsjednik Opštine Mijuško Bajagić.

 • 09:04
  20.8.2019.

  U Crnoj Gori jutros je saobraća po suvim putevima, a vidljivost j dobra, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).