Autor: onogost.me
Foto: onogost.me/Milan Šapurić
14:11
19.1.2019.

VIDEO: Bogojavljensko plivanje organizovano i u Nikšiću, pobjednik Marko Mićović

Crkvena opština Nikšić danas je po prvi put organizovala Bogojavljensko plivanje za Časni krst na rijeci Zeti, kod Manitovca, a prvi do krsta je doplivao Marko Mićović iz Banjana.


U plivanju za Časni krst učestvovalo je više od 70 ljudi, a među učešsnicima su bile i osmogodišnja Katarina Mitrović i njena 11-godišnja sestra Elena.

“Prvi put da učestvujem i prezadovoljan sam što sam baš ja stigao prvi do krsta. Hvala svim ljudima što su došli. Bilo je hladno, ali na brzinu sam uletio. Prelijep je osjećaj kada ti stigneš prvi tako da ću i sledeće godine učestvovati“, kazao je današnji pobjednik.

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić je istakao da je veliki broj učesnika pokazao opravdanost što su se odlučili da ove godine organizuju Bogojavljensko plivanje u Nikšiću. 

Plivanju je prethodila sveta liturgija u Sabornoj crkvi, kao i u svim ostalim crkvama i manastirima crkvene Opštine Nikšić gdje je i osveštana bogojavljenska vodica koja je posle toga dijeljena vjernicima.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:16
  19.2.2019.

  Nikšić je grad koji je baštinio slobodno novinarstvo, slobodnu misao i koji je imao najbogatiju i najkvalitetniju dopisničku mrežu minulih decenija, poručeno je sa sinoćne svečanosti povodom obilježavanja 148 godina crnogorskog novinarstva.

 • 09:05
  19.2.2019.

  U Crnoj Goru jutros se saobraća po suvim putevima dok u višim predjelima ima poledice, a po kotlinama magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

 • 07:55
  19.2.2019.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom danas će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:48
  18.2.2019.

  Ministarstvo nauke u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori raspisalo je, kroz pretpristupnu podršku Crnoj Gori (IPA), Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru, koji naučno-istraživačkim institucijama, privredi i nevladinim organizacijama omogućuje dodjelu grantova  od 60.000 do 80.000 eura.