Autor: onogost.me
Foto: onogost.me/Milan Šapurić
14:11
19.1.2019.

VIDEO: Bogojavljensko plivanje organizovano i u Nikšiću, pobjednik Marko Mićović

Crkvena opština Nikšić danas je po prvi put organizovala Bogojavljensko plivanje za Časni krst na rijeci Zeti, kod Manitovca, a prvi do krsta je doplivao Marko Mićović iz Banjana.


U plivanju za Časni krst učestvovalo je više od 70 ljudi, a među učešsnicima su bile i osmogodišnja Katarina Mitrović i njena 11-godišnja sestra Elena.

“Prvi put da učestvujem i prezadovoljan sam što sam baš ja stigao prvi do krsta. Hvala svim ljudima što su došli. Bilo je hladno, ali na brzinu sam uletio. Prelijep je osjećaj kada ti stigneš prvi tako da ću i sledeće godine učestvovati“, kazao je današnji pobjednik.

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić je istakao da je veliki broj učesnika pokazao opravdanost što su se odlučili da ove godine organizuju Bogojavljensko plivanje u Nikšiću. 

Plivanju je prethodila sveta liturgija u Sabornoj crkvi, kao i u svim ostalim crkvama i manastirima crkvene Opštine Nikšić gdje je i osveštana bogojavljenska vodica koja je posle toga dijeljena vjernicima.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:38
  21.4.2019.

  Učenici VIII razreda OŠ “Luka Simonović”, sa svojim profesoricama Sandrom Đukanović i Nadom Orbović, obilježili su 21. april, Međunarodni dan kreativnosti i inovacija.

 • 12:56
  21.4.2019.

  Iako je prije skoro 10 godina Skupština opštine Nikšić donijela Odluku o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, gdje između ostalog piše i da je “zabranjeno izvoditi pse na zelene površine koje su uređene kao cvijetnjaci ili travnjaci, dječija i sportska igrališta, kupališta, groblja i sl”, kao i da je “držalac kućnog ljubimca dužan ukloniti izmet svog kućnog ljubimca sa javnih površina”, nemoguće je ne primjetiti da se popriličan broj naših sugrađana toga ne pridržava.

 • 11:25
  21.4.2019.

  Blizu 6.000 metara kubnih drveta nezakonito je posječeno lani, što ukazuje daje riječ o značajnom problemu koji ugrožava održivo gazdovanje šumama u Crnoj Gori.

 • 10:04
  21.4.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, uz dobru vidljivost, a na dionicama duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).