Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:19
22.1.2019.

Vaučeri za 100 socijalno ugroženih porodica

Crveni krst Nikšić uručio je 100 vaučera za trgovinu, vrijednih po 50 eura, porodicama koja se nalaze u stanju socijalne potrebe. Vaučeri vrijedni ukupno 5.000 eura donacija su Pivare „Trebjesa“.


„U Nikšiću imamo veliki broj porodica kojima je potrebna materijalna pomoć. Humanosti u našem gradu ne fali, a upravo bih Pivaru željela da istaknem kao jednu od kompanija sa kojima imamo odličnu saradnju i koja je velika podrška našim aktivnostima. Ovo je četvrta godina u kojoj Pivara izdvaja novac za pomoć najugroženijim porodicama i da sada je preko 400 domaćinstava na teritoriji opštine Nikšić dobilo materijalnu pomoć zahvaljujući ovoj kompaniji“ navela je Ana Macanović, sekretarka u Crvenom krstu Nikšić.

Ona je dodala da pored pomoći od kompanije i zaposleni u Pivari „Trebjesa“ pokazuju svoju humanost kroz godišnje akcija prikupljanja odjeće, obuće i igračaka za sugrađane koje su na evidenciji Crvenog krsta i kojima je pomoć neophodna.

Jedna od aktivnosti Crvenog krsta Nikšić je i promocije dobrovoljnog davalaštva krvi.

„Nikšić je uvijek bio prepoznat kao grad sa velikim brojem klubova dobrovoljnih davalaca krvi i na to smo veoma ponosni. U Nikšiću funkcioniše 13 klubova dobrovoljnih davalaca krvi koji su u prošloj godini imali 35 akcija na kojima je sakupljeno 1.200 jedinica krvi. Važna nam je podrška koju Pivara pruža, ne samo kroz akcije svog kluba, već i kroz finansijsku podršku za rad ostalih klubova na području naše opštine“, zaključila je Macanović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:38
  21.4.2019.

  Učenici VIII razreda OŠ “Luka Simonović”, sa svojim profesoricama Sandrom Đukanović i Nadom Orbović, obilježili su 21. april, Međunarodni dan kreativnosti i inovacija.

 • 12:56
  21.4.2019.

  Iako je prije skoro 10 godina Skupština opštine Nikšić donijela Odluku o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, gdje između ostalog piše i da je “zabranjeno izvoditi pse na zelene površine koje su uređene kao cvijetnjaci ili travnjaci, dječija i sportska igrališta, kupališta, groblja i sl”, kao i da je “držalac kućnog ljubimca dužan ukloniti izmet svog kućnog ljubimca sa javnih površina”, nemoguće je ne primjetiti da se popriličan broj naših sugrađana toga ne pridržava.

 • 11:25
  21.4.2019.

  Blizu 6.000 metara kubnih drveta nezakonito je posječeno lani, što ukazuje daje riječ o značajnom problemu koji ugrožava održivo gazdovanje šumama u Crnoj Gori.

 • 10:04
  21.4.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, uz dobru vidljivost, a na dionicama duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).