Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:19
22.1.2019.

Vaučeri za 100 socijalno ugroženih porodica

Crveni krst Nikšić uručio je 100 vaučera za trgovinu, vrijednih po 50 eura, porodicama koja se nalaze u stanju socijalne potrebe. Vaučeri vrijedni ukupno 5.000 eura donacija su Pivare „Trebjesa“.


„U Nikšiću imamo veliki broj porodica kojima je potrebna materijalna pomoć. Humanosti u našem gradu ne fali, a upravo bih Pivaru željela da istaknem kao jednu od kompanija sa kojima imamo odličnu saradnju i koja je velika podrška našim aktivnostima. Ovo je četvrta godina u kojoj Pivara izdvaja novac za pomoć najugroženijim porodicama i da sada je preko 400 domaćinstava na teritoriji opštine Nikšić dobilo materijalnu pomoć zahvaljujući ovoj kompaniji“ navela je Ana Macanović, sekretarka u Crvenom krstu Nikšić.

Ona je dodala da pored pomoći od kompanije i zaposleni u Pivari „Trebjesa“ pokazuju svoju humanost kroz godišnje akcija prikupljanja odjeće, obuće i igračaka za sugrađane koje su na evidenciji Crvenog krsta i kojima je pomoć neophodna.

Jedna od aktivnosti Crvenog krsta Nikšić je i promocije dobrovoljnog davalaštva krvi.

„Nikšić je uvijek bio prepoznat kao grad sa velikim brojem klubova dobrovoljnih davalaca krvi i na to smo veoma ponosni. U Nikšiću funkcioniše 13 klubova dobrovoljnih davalaca krvi koji su u prošloj godini imali 35 akcija na kojima je sakupljeno 1.200 jedinica krvi. Važna nam je podrška koju Pivara pruža, ne samo kroz akcije svog kluba, već i kroz finansijsku podršku za rad ostalih klubova na području naše opštine“, zaključila je Macanović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:08
  21.8.2019.

  Humanitarna akciju “Podijelimo, jer zajedno možemo više”, koju udruženje Roditelji organizuje u avgustu, od ove godine, proširena je i na Nikšić, gdje zainteresovani mogu donirati na nekoliko načina i tako pomoći socijalno ugroženoj djeci da se pripreme za novu školsku godinu.

 • 07:58
  21.8.2019.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:10
  20.8.2019.

  U proteklom periodu Društvo mladih ekologa Nikšić realizovalo je više akcija suzbijanja ambrozije na teritoriji opštine Nikšić.
   

 • 14:06
  20.8.2019.

  Čitateljka našeg portala javila nam se sa informacijom da je pronašla bankovnu karticu na ime Milunović Stojanka.