Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:19
22.1.2019.

Vaučeri za 100 socijalno ugroženih porodica

Crveni krst Nikšić uručio je 100 vaučera za trgovinu, vrijednih po 50 eura, porodicama koja se nalaze u stanju socijalne potrebe. Vaučeri vrijedni ukupno 5.000 eura donacija su Pivare „Trebjesa“.


„U Nikšiću imamo veliki broj porodica kojima je potrebna materijalna pomoć. Humanosti u našem gradu ne fali, a upravo bih Pivaru željela da istaknem kao jednu od kompanija sa kojima imamo odličnu saradnju i koja je velika podrška našim aktivnostima. Ovo je četvrta godina u kojoj Pivara izdvaja novac za pomoć najugroženijim porodicama i da sada je preko 400 domaćinstava na teritoriji opštine Nikšić dobilo materijalnu pomoć zahvaljujući ovoj kompaniji“ navela je Ana Macanović, sekretarka u Crvenom krstu Nikšić.

Ona je dodala da pored pomoći od kompanije i zaposleni u Pivari „Trebjesa“ pokazuju svoju humanost kroz godišnje akcija prikupljanja odjeće, obuće i igračaka za sugrađane koje su na evidenciji Crvenog krsta i kojima je pomoć neophodna.

Jedna od aktivnosti Crvenog krsta Nikšić je i promocije dobrovoljnog davalaštva krvi.

„Nikšić je uvijek bio prepoznat kao grad sa velikim brojem klubova dobrovoljnih davalaca krvi i na to smo veoma ponosni. U Nikšiću funkcioniše 13 klubova dobrovoljnih davalaca krvi koji su u prošloj godini imali 35 akcija na kojima je sakupljeno 1.200 jedinica krvi. Važna nam je podrška koju Pivara pruža, ne samo kroz akcije svog kluba, već i kroz finansijsku podršku za rad ostalih klubova na području naše opštine“, zaključila je Macanović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:16
  19.2.2019.

  Nikšić je grad koji je baštinio slobodno novinarstvo, slobodnu misao i koji je imao najbogatiju i najkvalitetniju dopisničku mrežu minulih decenija, poručeno je sa sinoćne svečanosti povodom obilježavanja 148 godina crnogorskog novinarstva.

 • 09:05
  19.2.2019.

  U Crnoj Goru jutros se saobraća po suvim putevima dok u višim predjelima ima poledice, a po kotlinama magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

 • 07:55
  19.2.2019.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom danas će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:48
  18.2.2019.

  Ministarstvo nauke u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori raspisalo je, kroz pretpristupnu podršku Crnoj Gori (IPA), Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru, koji naučno-istraživačkim institucijama, privredi i nevladinim organizacijama omogućuje dodjelu grantova  od 60.000 do 80.000 eura.