Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
13:11
18.9.2020.

Uručene Nagrade oslobođenja Nikšića, Nikolić: Trudićemo se da i dalje doprinosimo uspjesima grada

Na današnjoj Svečanoj sjednici SO, Nagrada oslobođenja Nikšića uručena je ovogodišnjim dobitnicima – Miodragu Draganu Nikoliću, dugogodišnjem volonteru Crvenog krsta, za doprinos u sferi humanitarnog rada i Vojislavu Krivokapiću, direktoru JU “Zahumlje”, za doprinos u razvoju kulture.


Nikolić se na ovom značajnom priznanju zahvalio se svoje lično ime, kao i u ime Krivokapića.

“Zavrijediti ovu nagradu, nagradu grada u kojem živite, radite, stvarate i doprinosite napretku cijele društvene zajednice, je više nego težak zadatak, koji je postavljen ispred svakog pojedinca, gdje ste svjesni činjenice, da je mnogo pojedinaca, naših sugrađana, takođe zaslužio da bude dobitnik, ovog najvećeg i najznačajnijeg priznanja, posebno u oblastima humanitarnog rada i kulturnog stvaralaštva, gdje je mnogo jaka konkurencija, da se izrazim sportskim rječnikom.”, kazao je on.

Istakao je da on, kao i Krivokapić, Nagradu ne smatra samo svojom.

“Nagradu ne smatram samo svojom već svih dobrovoljnih davalaca krvi Nikšića, a posebno dobrovoljnih davalaca krvi Željezare, najstarijeg kluba dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori, kao i svih volontera Crvenog krsta Nikšića koji su uvijek bili u prvim redovima pomaganja čovjeku i u dobru i u zlu. Poznajem gospodina Krivokapića od dječačkih dana, i nemojte ni slučajno da pomislite da su ove naše riječi demagogija i lažna skromnost jer svi koji nas poznaju, uvjereni su da tako stvarno mislimo”, naveo je on i poručio da će se i dalje truditi da doprinose uspjesima i prepoznatljivosti našeg grada iz svojih oblasti i u skladu sa svojim mogućnostima.

Podsjetimo, žiri je u prvom krugu jednoglasno donio odluku da se Nagrada oslobođenja Nikšića za najviše zasluge i postignute rezultate, dodijeli Miodragu Draganu Nikoliću za doprinos u sferi humanitarnog rada i Vojislavu Krivokapiću za doprinos u razvoju kulture.

Vojo Krivokapić je član Nikšićkog pozorišta i KUD-a „Zahumlje“. Pozorišnom umjetnošću se počeo baviti 1975. godine upravo u „Zahumlju“ od kada je ostvario niz veoma značajnih i zapaženih uloga u pozorišnim predstavama, na filmu i u TV serijama.

Posebno značajne su mu glavne uloge u predstavama: „Na pučini“; „Jugonokturno“; „Voćni dan“ (1. festivalska nagrada za mušku ulogu); „Klupko“ (2. festivalska nagrada za mušku ulogu); „Šta mu je ono na glavu“; „Dobro jutro, admirale“; „Maj nejm iz Mitar“; „Bog u prelaznom periodu“; „Iz ničega u ništa“; „Jo i Po“ i drugim.

Igrao u filmovima „Balkan – Pariz“ i „Srce i njena deca“, režija Božidar Bota Nikolić; „Desant na Prčevo“, mladog crnogorskog režisera Draška Đurovića. Najznačajnije uloge u TV filmovima i serijama su: „Da kapo“; „Zašto si tako tužan“; „Viljuška se drži u lijevu ruku“; „Mješoviti brak“ i mnoge druge.

Miodrag Dragan Nikolić je humanista, volonter i član Društva dobrovoljnog davalaštva krvi Nikšić. Dragocjenu tečnost dao je 124 puta. Tokom epidemije koronavirusa sa volonterima Crvenog krsta obišao je mnoga domaćinstva noseći pomoć, čak i do najudaljenijih djelova opstine.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: od Crvenog krsta CG - Srebrnog i Zlatnog znaka, od Ministarstva zdravlja CG - Najbolji dobrovoljni davalac krvi u 2015. i Najbolji promoter i motivator dobrovoljnog davalaštva krvi za 2019.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:12
  24.10.2020.

  NVO LGBTIQ Socijalni Centar organizovala je juče u Alfa Centru trening za organizacije civilnog društva na temu “Sloboda okupljanja – mehanizam borbe za jednakost”.

 • 16:33
  24.10.2020.

  Pomjeranjem kazaljki na časovniku jedan sat unazad, sa tri na dva sata, u noći između subote 24. i nedjelje 25. oktobra počinje zimsko računanje vremena.

 • 15:05
  24.10.2020.

  Didaktički materijal, koji je donirala Ambasada Italije, stigao je u nikšićke škole.

 • 12:39
  24.10.2020.

  Prema podacima iz Strategije za očuvanje i unapređenje reproduktivnog i seksualnog zdravlja, u Crnoj Gori se godišnje obavi oko 1.000 namjernih i selektivnih abortusa, zbog neplaniranih trudnoća i odabira pola djeteta. Do 2018. godine postoji trend neravnoteže između polova na rođenju i on se, za posljednjih 15 godina, kreće 110 dječaka na 100 djevojčica, pokazuje istraživanje Kliničkog centra.