Autor: Marija Vujovic
Foto: Marija Vujović
15:02
22.6.2021.

Upriličen prijem za nikšićke polumaturante: "Vi ste ponos ovog grada"

Vi ste ponos ovog grada i ja se nadam da ćete i u budućem periodu, kada završite srednju školu, a potom i fakultete biti neko za koga ćemo sa ponosom moći da kažemo su djeca Nikšića i da su ponos ovog grada, kazao je predsjednik opštine Marko Kovačević na današnjem prijemu za polumaturante koji su dobili diplomu „Luča“.


On im je poželio da ih na daljem putu kroz srednju školu, ali i fakultet obasjava ova „Luča“, te da i tamo budu lučaši i imaju najbolje moguće ocjene i ostvare najveće moguće uspjehe.

„Ali vas isto tako molim da ostenete i ova djeca koja ste danas, sa tim divnim i lijepim osmjesima, djeca koja znaju da sanjaju i koje ti snovi podstiču da ostvare ovaj uspjeh koji ste danas ostvarili i tek one uspjehe koji vas čekaju u srednjoj školi, a potom i dalje“, kazao je Kovačević uz nadu da će najveći broj njih i za četiri godine biti na ovom mjestu.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković im je poželio da isto nastave i u srednjoj skoli, a potom i na studijama.

„Izuzetna je privilegija što imam priliku da vam se obratim i na samom početku, da vam u ime Skupštine opštine Nikšić i u svoje ime, čestitam na izvanrednim rezultatima koje ste ostvarili tokom školovanja. Zaista smo ponosni na vas i želim vam da tako nastavite i ubuduće“, kazao je Vuković.

Podsjetio ih je i na izreku čuvenog engleskog filozofa, Fransis Bejkona, koji je kazao da je znanje moć.

„Stoga učite, radite na sebi i čuvajte slobodu koju imate. Budite svoji ljudi i mislite svojom glavom. To je put izgradnje boljeg društva i sveopšteg napretka. Siguran sam da ćete u tome uspjeti. Stoga vam, uz najsrdačnije čestitke još jedanput želim mnogo sreće i uspjeha u daljem životu i školovanju“, poručio je Vuković.

Anđela Mušikić iz OŠ „Ratko Žarić“ u ime generacije zahvalila se svim predmetnim nastavnicima koji su, kako je kazala, svih ovih godina ulagali veliki trud u učenike.

„Zahvalna sam na svemu. Tolikom strpljenju, savjetima, lekcijama koje ćemo pamtiti čitavog života. Shvatila sam šta je biti čovjek. Ovaj period života je bio najsrećniji. Osim što sam stekla obrazovanje, tu su i moji dragi prijatelji za cijeli život i nastavnici koji su uvijek bili raspoloženi da nam pruže pomoć kada mi je bila potrebna, savjet, blagu riječ...”, navela je ona.

Sada ih čeka, kako je kazala, novi stepenik života - srednja škola.

„Nadam se da ćemo da nastavimo da koračamo kao i do sada. Na kraju bih htjela reći da će mi zauvijek ostati u sjećanju svi ti nezaboravni, dragi momenti koji ću ponijeti sa sobom. Da se zahvalim opštini na gostoprimstvu i na pažnji koju poklanja nosiocima diplome „Luča“. Nadam se da su pred nama neka nova srećnija vremena u kojem će društvo ulagati više u obrazovanje jer će obrazovanje vratiti društvu za dobro svih. Srećna su društva i zajednice koje najviše ulažu u obrazovni sistem. Idemo u nove pobjede dalje kroz život“, zaključila je ona.

U Nikšiću je 136 polumaturanata dobilo diplomu „Luča“.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:12
  16.9.2021.

  Juče je u sali Nikšićkog pozorišta, za više od 600 nikšićkih đaka prvaka, u tri termina, priređeno izvođenje predstave za djecu "Kuc, kuc ima li koga?", koja je autorski projekat Željka Aleksića.

 • 10:22
  16.9.2021.

  Infekcijom COVID-19 trenutno je inficirano 649 učenika i 159 nastavnika u crnogorskim osnovnim i srednjim školama, a već prvog mjeseca nove školske godine imamo školu koja je potpuno prešla na onlajn režim nastave. Riječ je o Osnovnoj školi “Šukrija Međedović” u bjelopoljskom selu Godijevo, koju pohađa 76 učenika, a koja je u ovom trenutku zatvorena jer je korona virusom inficirano više od 15% nastavnika.

 • 15:51
  15.9.2021.

  U Crnoj Gori su, od početka školske godine, korona virusom zaražena 682 djeteta, od 96 hiljada koliko ide u vrtiće, osnovne i srednje škole. Inficirano je 190 vaspitača, nastavnika i profesora. Samo prethodne sedmice oboljelo je 467 đaka i 203 prosvjetara.

 • 14:17
  15.9.2021.

  Senat Univerziteta Crne Gore je, na elektronskoj sjednici, a na osnovu prijedloga vijeća organizacionih jedinica i mišljenja Centra za unapređenje kvaliteta, utvrdio Prijedlog o broju studenata za upis na postdiplomske specijalističke samofinansirajuće studije kojim je predviđeno ukupno 2.119 mjesta, saopšteno je iz te institucije.