Autor: onogost.me
Foto: Uprava policije
14:41
10.8.2020.

Uprava policije dobila pet kompleta vaga za mjerenje osovinskog opterećenja vozila

Crnagoraput A.D i Uprava za saobraćaj, kao društveno odgovorni subjekti koje se bave održavanjem i unapređenjem putne mreže u Crnoj Gori, donirali su Upravi policije pet kompleta mobilnih elektronskih kontrolnih vaga, za mjerenje osovinskog opterećenja vozila, tj. masenih parametara vozila, saopšteno je iz Uprave policije.


Donacija je cilju podrške naporima koji se ulažu na očuvanju i unapređenju stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja.

“Ovom vrijednom donacijom, omogućeno je policijskim službenicima saobraćajne policije centara i odjeljenja bezbjednosti, da na kvalitetniju i efikasniji način, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima, vrše mjerenja masenih parametar vozila, koja saobraćaju putevima, prvenstveno teretnih vozila, kao i vozila koja se bave javnim prevozom putnika”, saopšteno je iz Uprave policije.

Vage će, kako su kazali, u narednom periodu biti korišćene, kako tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka saobraćajne policije, tako i kroz pojaćane kontrole saobraćaja, na saobraćajnicama i putnim pravcima, na kojima saobraća najveći broj, ove kategorije vozila.

Ostale vijesti iz kategorije