Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
17:30
26.10.2021.

Unija poslodavaca raspisala konkurs za dodjelu nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je raspisala konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom “UPCG nagrade za DOP”.


Konkurs UPCG je otvoren od 26. oktobra do 14. novembra 2021. godine, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

“Svečana ceremonija dodjele godišnjih „UPCG nagrada za DOP“, koju UPCG organizuje po sedmi put, biće održana u decembru 2021. godine. Cilj „UPCG nagrada za DOP“ je promocija primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup poslovanju”, navodi se u saopštenju.

Prema propozicijama konkursa, UPCG će preduzećima dodijeliti ukupno deset nagrada, i to za poslovanje u sljedećim oblastima DOP-a: (1) briga za zaposlene; (2) briga za životnu sredinu; (3) briga za zajednicu. Takođe, dodaju, jednom preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP po sve tri navedene oblasti UPCG će dodijeliti Veliku nagradu.

„UPCG nagrade za DOP“ se dodjeljuju u tri kategorije: mala preduzeća (do 50 zaposlenih); srednja preduzeća (do 250 zaposlenih); velika preduzeća (preko 250 zaposlenih). Od pristiglih prijava/primjera dobrih poslovnih praksi, Evaluacioni odbor će izabrati najbolja preduzeća za svaku oblast DOP-a (briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, briga za zajednicu) i u svakoj kategoriji (mala, srednja i velika preduzeća)”, dodaje se.

Ističu, glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

“Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije 1. januara 2021. godine.Obrazac za prijavu učešća, kao i dodatne informacije, zainteresovane kompanije mogu preuzeti sa web sajta UPCG: www.poslodavci.org ”, zaključuju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:51
  29.11.2021.

  Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka donirao je Osnovnoj školi „Dušan Bojović“ savremeni projektor.

 • 14:31
  29.11.2021.

  Zato 29. novembar 1943. godine je dan za poštovanje i sjećanje na zajedničku borbu, pobjedu i slobodu, za zemlju zalivenu krvlju hiljade boraca koji su se borili za svoje i narodne ideale pod Titovim i KPJ rukovodstvom, kazao je predsjednik Centralnog komiteta partije, Radislav Stanišić prilikom obilaska spomenika u Straševini.

 • 13:51
  29.11.2021.

  Danas je u 86. godini života preminuo Mirko Toša Đurović, pedijatar koji je liječio znanjem ali i riječima, piše RTNK.

 • 13:28
  29.11.2021.

  Na Vidrovanu, kod Nikšića, danas je polaganjem cvijeća na spomenik nikšićkom NOP odredu i prigodnim govorima obilježena 80. godišnjica od njegovog formiranja.