Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:23
6.8.2020.

Ulica Milice Vučinić kao iz posleratnog perioda, mještani godinama čekaju uređenje

Kada se Ulicom Milice Vučinić , od zgrade nekadašnjeg "Šik Javorka", uputite ka OŠ "Mileva Lajović Lalatović",  imaćete utisak kao da je Nikšić zarobljen u nekom davnom vremenu.


Ulica prekopana, neuređena, "vire" šahte na svakom koraku, a kad pitate stanare te ulice šta se dešava, zašto je stanje tako, od negodovanja preko bijesa, dočeka vas široka lepeza ni malo prijatnih komentara.

Stanari  godinama bezuspješno pokušavaju da izmole od opštinara da se konačno uredi i asfaltira ulica, čak su predlagali i da sami učestvuju u finanasiranju, ali od toga nikakave vajde. Naime, ova ulica, kako su kazali, već desetak godina nema ni finalnu asfaltnu podlogu zbog problema oko kanalizacionih priključaka.

Naš portal je o ovom problemu pisao prošlog mjeseca, pitanja su uredno poslata lokalnom rukovodstvu, koje se inače hvali da veliku pažnju posvećuje uređenju gradskih kvartova, ali ovaj pod Trebjesom, nikako da dođe na red, kao ni odgovor na naša pitanja u vezi sa "spornom" ulicom. 

Kad ne može razgovorom, stanari poručuju pokušaće i na druge načine da riješe problem. Za početak sprema se peticija, a ako i to ne bude dovoljno biće i blokade saobraćajnice. Dopis je već upućen prvom čovjeku opštine, Veselinu Grboviću.

"Pošto naš javni apel /molba nije urodila plodom, a imala je za cilj da nam se neko od opštinskih organa i službi obrati povodom navedenih problema i otpočnu razgovori sa građanima koji gravitiraju ovim naseljem oko ulice Milice  Vučinić u naselju pod Trebjesom, ovim putem Vas obavještavamo da smo samoinicijativno pokrenuli akciju potpisivanja peticije pod nazivom “ Peticija za rešavanje infrastrukturalnih problema u MZ Trebjesa ”.  Istu smo sproveli, obišli građane i dobili njihov pristanak za rešavanje, kao i potpise mještana koje posjedujemo i nalaze se kod mještana pomenutog naselja . Ako ne bude dobre volje i ne uđe se u fazu razgovora i obavještavanja građana /mještana pomenutog naselja bićemo primorani da najavimo kao jedan od pravnih vidova građanske borbe najavu kod nadležnih službi o protestnom obustavljanju saobraćaja na dionicama gdje gravitira MZ Trebjesa. Još jednom molimo nadležne službe i institucije da dođu zajedno obiđemo teren popričamo nađemo prihvatljivo rešenje za stare i novonastale probleme ", stoji u dopisu koji potpisuje Radosav Jaredić ispred mještana.

                                                                                                                                                             

 

Ostale vijesti iz kategorije