Autor: onogost.me
Foto: UCG
13:29
7.4.2020.

UCG produžio rok za uplatu preostale rate za školarinu

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj elektronskoj sjednici prihvatio inicijativu Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore za produženje roka za uplatu preostale rate za školarinu za tekuću studijsku 2019/2020. godinu, usljed novonastale situacije izazvane pandemijom virusa COVID 19.


Predsjednik Upravnog odbora  UCG prof. dr Duško Bjelica kazao je da je rok od 15. aprila pomjeren do 1. juna 2020. godine.

„Uzimajući u obzir opštepoznate okolnosti, s ciljem zaštite materijalnog položaja studentske populacije, Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je ocijenio opravdanim da se predmetna inicijativa prihvati”, naveo je predsjednik Bjelica obrazloženje.

Prema njegovima riječima, ova odluka stupa na snagu danom donošenja,  a objaviće se na sajtu i u Biltenu Univerziteta Crne Gore i dostaviti organizacionim jedinicama na realizaciju, kao i Studentskom parlamentu UCG.

Na predlog rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića i uz mišljenje stručnih službi, danas je, između ostalog, donešena i odluka kojom se na 90 dana obustavlja primjena pojedinih opštih pravnih akata Univerziteta Crne Gore i utvrđivanja prava na varijabilu.

U periodu važenja ograničenja, organi rukovođenja Univerziteta Crne Gore i organizacionih jedinica Univerziteta neće donositi odluke kojima se zaposlenima utvđuje pravo na varijabilni dio zarade.

Pravna akta čija je primjena obustavljena u ovom periodu su: Pravilnik o dodacima za aktivnosti u funkciji realizacije nastave, Pravilnik o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore  i Odluka o kriterijumima za utvrđivanje visine naknade za rad člana komisije, radnog tijela ili drugog oblika rada na Univerzitetu Crne Gore.

Za realizaciju ove odluke, Upravni odbor UCG je obavezao rektora Univerziteta i rukovodioce svih organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:41
  2.6.2020.

  Ministarstvo nauke Crne Gore treću godinu zaredom objavilo je konkurs za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori.

 • 11:27
  2.6.2020.

  Senat Univerziteta Crne Gore utvrdio je, na danas održanoj elektronskoj sjednici, prijedlog o broju studenata za upis u I godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2020/21. koji predviđa ukupno 3.486 mjesta i prijedlog o broju studenata za upis u I godinu novih dvogodišnjih master studija koji predviđa 1.995 mjesta.

 • 11:18
  2.6.2020.

  Želimo da Bog podari snage i utjehe porodicama nastradalih, povrijeđenima da se što prije oporave, a jednoga dana, ako budu mogli, i jedni i drugi da oproste, kazao je Srđan Lješković, advokat T.D, osumnjičene da je izazvala saobraćajnu nesreću na magistralnom putu Nikšić-Podgorica proteklog petka.

 • 10:20
  2.6.2020.

  U Crnoj Gori saobraća se po pretežno suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.