Autor: onogost.me
Foto: UCG
14:33
14.12.2019.

UCG donirao računare OŠ "Radoje Čizmović" u Ozrinićima

U ime Univerziteta Crne Gore, rektor Danilo Nikolić je donirao 15 laptop računara Osnovnoj školi „Radoje Čizmović" u Ozrinićima.


Tom prilikom rektor Nikolić je istakao ulogu Univerziteta, kao društveno odgovorne institucije, u crnogorskom društvu. 

“Univerzitet treba i mora imati sluha za razvoj i potrebe ostalih obrazovnih institucija u Crnoj Gori, u cilju realizacije zajedničkog cilja – ulaganje u obrazovanje mladih i kreiranje što boljih uslova za njihovo napredovanje. Briga Univerziteta za obrazovanje mladih ne treba da započne tek u periodu kada oni stupaju u akademsko okruženje, već i ranije, kako bi ih na Univerzitetu dočekali kao informatički pismene i obrazovane mlade ljude, spremne da usvajaju nova znanja u savremenim uslovima”, kazao je Nikolić.

Direktor Osnovne škole, Nikola Rakojević, srdačno se zahvalio rektoru Nikoliću i Univerzitetu Crne Gore na ovoj značajnoj donaciji koja će biti od velikog značaja za nastavni proces i obrazovanje đaka ove škole. 

“Ova škola je iznjedrila brojne ljude koji su, na razne načine, doprinijeli boljitku društva, a mnogi od njih su bili i studenti Univerziteta Crne Gore. Zadovoljstvo mi je što su naše dvije institucije saradnici i prijatelji u razvoju sadašnjeg i budućeg crnogorskog društva”, naveo je Rakojević.  

Osnovna škola „Radoje Čizmović“ prošle godine je obilježila 120 godina postojanja. 

Ove godine škola je upisala 146 učenika.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:20
  15.8.2020.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) oformilo je uoči parlamentarnih i lokalnih izbora kol centar sa jedinstvenim brojem 19820, putem kojeg će građani moći da dobiju informaciju o tome jesu li upisani u birački spisak i gdje mogu ostvariti svoje biračko pravo.

 • 12:14
  15.8.2020.

   

  Prosvjetna zajednica Crne Gore obratila se premijeru Dušku Markoviću pismom u kojem navode da smatraju opravdanim zahtjev Udruženja Roditelji za obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola.

 • 11:13
  15.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), poboljšalo je uslove stanovanja i života u Đačkom internatu u Šavniku, što predstavlja nastavak brige Vlade o mladima i njihovom školovanju.

 • 09:18
  15.8.2020.

  U većem dijelu Crne Gore povoljni su uslovi za saobraćaj, a u sjevernim kotlinama i duž riječnih kotlina vidljivost je smanjena zbog magle.