Autor: onogost.me
Foto: UCG
14:33
14.12.2019.

UCG donirao računare OŠ "Radoje Čizmović" u Ozrinićima

U ime Univerziteta Crne Gore, rektor Danilo Nikolić je donirao 15 laptop računara Osnovnoj školi „Radoje Čizmović" u Ozrinićima.


Tom prilikom rektor Nikolić je istakao ulogu Univerziteta, kao društveno odgovorne institucije, u crnogorskom društvu. 

“Univerzitet treba i mora imati sluha za razvoj i potrebe ostalih obrazovnih institucija u Crnoj Gori, u cilju realizacije zajedničkog cilja – ulaganje u obrazovanje mladih i kreiranje što boljih uslova za njihovo napredovanje. Briga Univerziteta za obrazovanje mladih ne treba da započne tek u periodu kada oni stupaju u akademsko okruženje, već i ranije, kako bi ih na Univerzitetu dočekali kao informatički pismene i obrazovane mlade ljude, spremne da usvajaju nova znanja u savremenim uslovima”, kazao je Nikolić.

Direktor Osnovne škole, Nikola Rakojević, srdačno se zahvalio rektoru Nikoliću i Univerzitetu Crne Gore na ovoj značajnoj donaciji koja će biti od velikog značaja za nastavni proces i obrazovanje đaka ove škole. 

“Ova škola je iznjedrila brojne ljude koji su, na razne načine, doprinijeli boljitku društva, a mnogi od njih su bili i studenti Univerziteta Crne Gore. Zadovoljstvo mi je što su naše dvije institucije saradnici i prijatelji u razvoju sadašnjeg i budućeg crnogorskog društva”, naveo je Rakojević.  

Osnovna škola „Radoje Čizmović“ prošle godine je obilježila 120 godina postojanja. 

Ove godine škola je upisala 146 učenika.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:02
  21.1.2020.

  U južnim i centralnim predjelima Crne Gore, jutros se saobraća u povoljnim uslovima, a na sjeveru ima poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 09:00
  21.1.2020.

  U Crnoj Gori reciklira se svega jedan odsto plastičnog otpada što zahtijeva akciju u pogledu infrastrukture za prikupljanje i recikliranje, a procjenjuje se da se godišnje oko četiri kilograma po osobi odlaže u prirodi, kazao je projekat menadžer Regionalnog centra za održivu proizvodnju i potrošnju Ujedinjenih nacija Pedro Fernandez.

 • 08:41
  21.1.2020.

  U Igračkoteci i Razvojnom centru večeras u 18h uslijediće nova kreativna radionica pod nazivom "Prstenčići za salvete".

 • 08:25
  21.1.2020.

  Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru Državne mreže, pokazuju da je juče u južnom regionu kvalitet vazduha bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti ni jednog polutanta. U centralnom i sjevernom regionu koncentracije PM10 čestica su varirale tokom jučerašnjeg dana.