Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:15
23.3.2019.

Učenici i ekolozi OŠ “Luka Simonović” obilježili svjetske dane šuma, voda i meteorologije

Učenici i članovi ekološke sekcije iz OŠ “Luka Simonović” danas su zajedno sa svojim drugarima iz II-1 odjeljenja, obilježili Svjetski dan šuma (21.mart), Svjetski dan voda (22.mart) i Svetski dan meteorologije (23.mart).


“Razgovarajući o ovim temama stariji učenici doveli su svoje mlađe drugare do parka  pod Trebjesom gdje su obišli obližnju šumu, divili se čistoj vodi koja izvire ispod stijena Trebjese i objasnili im šta je to meteorologija i meteorološka stanica koju su nedavno posjetili. Po povratku u školu, djeca su drugi čas počela predivnim recitacijama i prezentacijama koje su pripremili u saradnji sa svojom nastavnicom Snežanom Janković”, kazali su organizatori ove aktivnosti.

Da od malih nogu treba učiti djecu kako se čuva svoja okolina a naročito voda, šume i priroda, govorila je učiteljica Željka Šćepanović, a ovom času prisustvovale su pomoćnica direktora Desanka Domazetović i nastavnica Milka Kontić.

Treći čas održan je u učionici najmlađih ekologa, gdje su kreativnim radom stvarali panoe na kojima su svojim stihovima, pričama, fotografijama i crtežima obilježili današnje druženje.

“Hvala vam draga djeco što ste tako posvećeni jedni drugima i što vaše znanje dijelite sa najmlađima”, zahvalila se učiteljica Zeljka Šćepanović učenicima Vasilisi Koprivici, Mariji Mijušković, Mileni Kosović,Vasiliju Vukmiroviću, Martini Bjelici i Aleksi Bjelici kao i ostalim učenicima ekolološke sekcije.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:38
  21.4.2019.

  Učenici VIII razreda OŠ “Luka Simonović”, sa svojim profesoricama Sandrom Đukanović i Nadom Orbović, obilježili su 21. april, Međunarodni dan kreativnosti i inovacija.

 • 12:56
  21.4.2019.

  Iako je prije skoro 10 godina Skupština opštine Nikšić donijela Odluku o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, gdje između ostalog piše i da je “zabranjeno izvoditi pse na zelene površine koje su uređene kao cvijetnjaci ili travnjaci, dječija i sportska igrališta, kupališta, groblja i sl”, kao i da je “držalac kućnog ljubimca dužan ukloniti izmet svog kućnog ljubimca sa javnih površina”, nemoguće je ne primjetiti da se popriličan broj naših sugrađana toga ne pridržava.

 • 11:25
  21.4.2019.

  Blizu 6.000 metara kubnih drveta nezakonito je posječeno lani, što ukazuje daje riječ o značajnom problemu koji ugrožava održivo gazdovanje šumama u Crnoj Gori.

 • 10:04
  21.4.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, uz dobru vidljivost, a na dionicama duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).