Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:15
23.3.2019.

Učenici i ekolozi OŠ “Luka Simonović” obilježili svjetske dane šuma, voda i meteorologije

Učenici i članovi ekološke sekcije iz OŠ “Luka Simonović” danas su zajedno sa svojim drugarima iz II-1 odjeljenja, obilježili Svjetski dan šuma (21.mart), Svjetski dan voda (22.mart) i Svetski dan meteorologije (23.mart).


“Razgovarajući o ovim temama stariji učenici doveli su svoje mlađe drugare do parka  pod Trebjesom gdje su obišli obližnju šumu, divili se čistoj vodi koja izvire ispod stijena Trebjese i objasnili im šta je to meteorologija i meteorološka stanica koju su nedavno posjetili. Po povratku u školu, djeca su drugi čas počela predivnim recitacijama i prezentacijama koje su pripremili u saradnji sa svojom nastavnicom Snežanom Janković”, kazali su organizatori ove aktivnosti.

Da od malih nogu treba učiti djecu kako se čuva svoja okolina a naročito voda, šume i priroda, govorila je učiteljica Željka Šćepanović, a ovom času prisustvovale su pomoćnica direktora Desanka Domazetović i nastavnica Milka Kontić.

Treći čas održan je u učionici najmlađih ekologa, gdje su kreativnim radom stvarali panoe na kojima su svojim stihovima, pričama, fotografijama i crtežima obilježili današnje druženje.

“Hvala vam draga djeco što ste tako posvećeni jedni drugima i što vaše znanje dijelite sa najmlađima”, zahvalila se učiteljica Zeljka Šćepanović učenicima Vasilisi Koprivici, Mariji Mijušković, Mileni Kosović,Vasiliju Vukmiroviću, Martini Bjelici i Aleksi Bjelici kao i ostalim učenicima ekolološke sekcije.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:44
  26.6.2019.

  Predstavnici Crvenog krsta (CK) iz Kičeva, iz Sjeverne Makedonije, posjetili su Nikšić, a studijska posjeta gradu pod Trebjesom je nagrada volonterima CK koji su radili na PHV projektu čiji je cilj regrutovanje novih volontera, aktivan pristup životu i pomaganje socijalno ugroženim grupama.

 • 13:07
  26.6.2019.

  Vlada Crne Gore stvorila je pretpostavke da se nastavi sa još intenzivnijom kontrolom crnogorskih vodotoka i njihovom zaštitom od slučajeva nelegalne eksploatacije riječnih nanosa.

 • 11:51
  26.6.2019.

  Nikšić će sredinom narednog mjeseca dobiti Narodnu kuhinju. U toku su radovi na rekonstrukciji objekta koji je Nevladinoj organizaciji „Izvor života“ za te potrebe ustupila opština Nikšić u narednih pet godina.

 • 10:24
  26.6.2019.

  Povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotreba i krijumčarenja droge, NVO Medija tim organizuje tribinu "Šta roditelji moraju da znaju o drogi".