Autor: onogost.me
Foto: onogošt.me
07:55
15.4.2021.

U Nikšiću tri punkta za masovnu vakcinaciju građana

U opštini Nikšić, kao i ostatku Crne Gore, naredne sedmice počeće masovna vakcinacija, a građanima Nikšića biće na raspolaganju tri punkta.


Kako saznaje portal Onogošt vakcinacija će biti organizovana u zgradi Thenopolisa, te fiskulturnim salama OŠ „Luka Simonović“ i „Mileva Lajović Lalatović“.

Rad će biti organizovan u dvije smjene, u kojima će se raditi po 20 timova ljekara i medicinskog osoblja.

Direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator domova zdravlja na nivou Crne Gore Danilo Jokić rekao je juče da će do petka biti postavljeni svi punktovi za vakcinaciju na teritoriji države I istakao da očekuje da će masovna vakcinacija početi sljedeće sedmice.

"Sve zavisi od toga kad će stići velika doza vakcina u Crnu Goru. Očekujemo da masovna vakcinacija započne sljedeće nedjelje. U petak mora biti završena kompletna infrastruktura. Mogu da dam riječ da je sve biti pripremljeno i svi punktovi biće brendirani. Znaćemo u svakoj opštini kada će vršiti vakcinacija. Biće postavljeno 138 punktova, preko 270 ljekara će raditi tokom dana", kazao je Jokić.

Prema njegovim riječima, vrlo je vjerovatno da će građani imati priliku da biraju koju će vakcinu primiti, ako budemo raspolagali sa dovoljnim brojem vakcina različitih proizvođača.

Ostale vijesti iz kategorije