Autor:
Foto: Darko Bulatović
14:16
23.6.2016.

Trubjela: Završena rekonstrukcija magistrale prema Vilusima

Nakon rekonstrukcije oko 5,5 kilometara puta magistrale, od Nikšića ka Vilusima, u mjestu Kuside, Direkcija za saobraćaj nastavila je sa radovima na proširenju uskih grla, pa su na ovom putnom pravcu, u mjestu Trubjela, rekonstruisana još 2,5 kilometra puta.


Predstavnici Direkcije za saobraćaj, opštine Nikšić i izvođača radova, firme Mehanizacija i programat, obišli su danas pomenutu dionicu.

Direktor direkcije za saobraćaj, Savo Prača, kazao je da je više nego zadovoljan izvedenim radovima i dodao da u narednom periodu nastavljaju sa rekonstrukcijom ovog putnog pravca na više lokacija.

„Od Vilusa do Trubjele ćemo da radimo rekonstrukciju u dužini od 7 kilometara. U završnoj smo fazi izrade tenderske dokumentacije na graničnom prelazu Ilino brdo gdje bismo rekonstruisali 5,5 kilometra puta i mislim da ćemo u narednih mjesec dana raspisati tender, a u septembru imati izvođača i na tom dijelu puta. Završili smo tender i dobili izvođača na rekonstrukiciji skoro 13 kilometara od Petrovića do Vraćenovića i u toku ovog mjeseca, po rješavanju imovinskih pitanja, krenućemo i u taj posao. Projektujemo i ovaj dio puta od petlje do Kusida i od Nikšića do skretanja za Šavnik, tako da direkcija ima ozbiljnih planova sa nikšićkom opštinom“, naglasio je on.

Veselin Grbović, predsjednik opštine Nikšić, takođe je izrazio zadovoljstvo urađenim naglašavajući da su izgradnjom treće trake u Kusidama korisnici na ovom potnom pravcu dobili 8 kilometara potpuno rekonstruisanog put prema Vilusima, odnosno prema Bileći, Trebinju i Boki.

„ Ovaj nam je put izuzetno značajan, budući da je izuzetno frekventan, posebno poslije završetka puta Risan-Nikšić-Žabljak, jer mnogi turisti iz Srbije idu tim putnim pravcem. Ovo sad znači još jednu veću udobnost, sigurnost i bezbjednost u saobraćaju, jer je ova dionica zaista bila najproblematičnija, a tu su se i dešavale često nezgode koje su odnosile žrtve“, kazao je Grbović zaključujući da sa će se završetkom najavljenih rekonstrukcija sigurnost na ovom putnom pravcu svakako povećati u značajnoj mjeri.

On je na kraju izrazio želju i nadu da će se u skorije vrijeme krenuti i sa još jednim značajnim projektom, a to je izgradnja novog puta od Nikšića ka Cetinju.  

Ostale vijesti iz kategorije