Autor: onogost.me
Foto: UCG
19:17
21.10.2020.

Studenti sa invaliditetom oslobođeni plaćanja naknade za studiranje

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je danas donio odluku kojom se studenti sa invaliditetom oslobađaju obaveze plaćanja naknade za studiranje za studijsku 2020/21. godinu, a na zahtjeve Udruženja mladih sa hendikepom, Udruženja Multipleskleroze Crne Gore,  Pomorskog fakulteta Kotor, kao i na pojedinačne zahtjeve studenata.


Takođe, Upravni odbor UCG ovlastio je Komisiju za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava (kredita), da raspiše oglas.

„Oglas za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore,  sa obrascem zahtjeva za rješavanje stambenih potreba biće objavljen u Biltenu Univerziteta Crne Gore“, saopštio je predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica.   

On je dodao, da je, na predlog ove Komisije, Upravni odbor UCG donio odluku da su novčana sredstva koja se dodjeljuju za poboljšanje uslova stanovanja beskamatna.

Na sjednici je danas donijeta i odluka o formiranju drugostepene komisije za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG, u skladu sa Pravilnikom o dodjeli novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore i  Pravilnikom o rješavanju stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:51
  28.11.2020.

  „StrayCoCo“ , švajcarska fondacija koja se bavi zaštitom dobrobiti životinja, donirala je opštini Nikšić 24.000 eura za unapređenje uslova u nikšićkom skloništu za napuštene životinje.

 • 15:30
  28.11.2020.

  Potrebni su sistematičniji i učinkovitiji pristupi kako bi se unaprijedio kvalitet života osoba sa invaliditetom (OSI), ali i povećala njihova društvena inkluzija od čega i samo društvo može imati velike koristi, neki su od zaključaka danas predstavljene studije „Dug put do jednakosti OSI“, koju je Centar za građansko obrazovanje (CGO) uradio u okviru projekta „Za jednakost OSI“, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

 • 11:28
  28.11.2020.

  Mještani Mokre Njive od juče imaju problema sa strujom.

 • 10:10
  28.11.2020.

  Nakon što joj je prilikom jučerašnje posjete predsjedniku Opštine Nikšić, Milutinu Simoviću, obećano opštinsko zemljište za izgradnju štale Slavka Adžović nije krila sreću.