Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:24
22.10.2021.

Stojan Albijanić pušten na slobodu

Stojan Albijanić, koji je uhapšen preksinoć u Bileći, pušten je na slobodu, potvrđeno je za ATV u trebinjskom Tužilaštvu.


Kako prenosi  ATV,  on je pušten na slobodu jer Tužilaštvo Crne Gore nije tražilo određenje pritvora.

"Tužilaštvo je postupajući po zamolnici Višeg državnog tužilaštva Crne Gore od 21.10.2021. godine u svojstvu osumnjičenog saslušali lice S.A. iz Bileće zbog počinjenog krivičnog djela Kriminalno udruživanje iz člana 401. stav 4. u vezi sa stavom 1. KZ Crne Gore. Takođe, postupajući po navedenoj zamolnici izvršeni su pretresi kuće i vozila koje koristi osumnjičeni S.A., kojom prilikom su oduzeti određeni predmeti koji će biti dostavljeni Višem državnom tužilaštvu Crne Gore", rekao je Srđan Vukanović portparol Tužilaštva Trebinje.

Podsjećamo, Albijanić je priveden u Bileći zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Razbojništvo".

"Policijski službenici policijske stanice Bileća, dana 20.10.2021. godine lišili su slobode lice S.A. iz Bileće, zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Razbojništvo".

Pripadnici PU Trebinje postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju, izvršili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice S.A., te tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo, koje se dogodilo istog dana u Nikšiću u Crnoj Gori", rečeno je iz PU Trebinje.

U oružanoj pljački ispred nove Pošte život je izgubio radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50). Tog dana navodno su četiri masikirane osobe sa oružjem kod službenog ulaza sačekale vozilo sekjuritija gdje se nalazila veća količina novca planirana za penzije. Prema nezvaničnim informacijama, ukradeno je oko 400.000 eura.

Pored Albijanića, zbog sumnje da je učestvovao u pljački juče je u Herceg Novom uhapšen i Nikšićanin M. K. On će biti danas sproveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, kazao je načelnik CB Nikšić Dragoljub Peković.

On je dodao da krivično djelo nije u potpunosti rasvijetljeno te da policija nastavlja istragu. 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:51
  29.11.2021.

  Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka donirao je Osnovnoj školi „Dušan Bojović“ savremeni projektor.

 • 14:31
  29.11.2021.

  Zato 29. novembar 1943. godine je dan za poštovanje i sjećanje na zajedničku borbu, pobjedu i slobodu, za zemlju zalivenu krvlju hiljade boraca koji su se borili za svoje i narodne ideale pod Titovim i KPJ rukovodstvom, kazao je predsjednik Centralnog komiteta partije, Radislav Stanišić prilikom obilaska spomenika u Straševini.

 • 13:51
  29.11.2021.

  Danas je u 86. godini života preminuo Mirko Toša Đurović, pedijatar koji je liječio znanjem ali i riječima, piše RTNK.

 • 13:28
  29.11.2021.

  Na Vidrovanu, kod Nikšića, danas je polaganjem cvijeća na spomenik nikšićkom NOP odredu i prigodnim govorima obilježena 80. godišnjica od njegovog formiranja.