Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:31
27.2.2021.

Stara škola u Župi dobija novo ruho

Predsjednik Mjesne zajednica Župa, Dragoljub Radulović kazao je da su danas počeli radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u tom kraju, gdje su unazad skoro pola vijeka znanje sticale generacije.


Nedavno je tu MZ posjetio predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović i tada je dogovoreno da se uđe u ovu investiciju.

"Rekonstrukciju objekta je obezbijedila firma "Uniprom metali" koja je izdvojila minimum 100.000 eura. Objekat je bio u veoma zapuštenom stanju, posebno od osamdesetih godina prošlog vijeka kada je većina objekta devastirana usljed izbijanja požara. Ideja je da se rekonstrukcijom ovog objekta obezbijedi prostor koji će biti u interesu svih mještana Župe. Objekat će imati dvije sale za sastanke, izložbeni prostor, biblioteku, tako da će praktično biti kulturni centar našeg mjesta. Rekonstrukcijom ovog objekta željeli smo na simboličan način da se zahvalimo svim prosvjetnim radnicima koji su u ovom objektu prenosili znanje na generacije Župljana, a isto tako da još jednom potvrdimo da je zajedništvo jedini model koji može donijeti benefite svakom mjestu“, naveo je Radulović.

Pohvalio je društveno odgovoran odnos firme "Uniprom metali" koja je, kako kaže, bezuslovno prihvatila da svojim sredstvima rekonstruiše ovaj objekat.

„Treba napomenuti da je ista učestvovala u skoro svim projektima koji su realizovani u proteklom periodu u Župi. Očekivanje je da se takav partnerski odnos sa MZ Župa nastavi i u narednom periodu. Naredni dani donose i realizaciju ostalih dogovorenih aktivnosti“, poručuje Radulović.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:03
  19.4.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, poslijepodne i tokom noći mjestimično pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

 • 20:22
  19.4.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 14:44
  19.4.2021.

  Administrativni odbor utvrdio je Predloga liste za imenovanje članova Savjeta RTCG.

 • 12:13
  19.4.2021.

  Ekspertska delegacija Nacionalnog instituta za javno zdravlje Njemačke „Robert Koh“, od danas boravi u petodnevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.