Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
16:21
27.11.2020.

Slavki Adžović obećano zemljište za izgradnju štale

Ukoliko Skupština opštine Nikšić usvoji predlog da opštinsko zemljište bude dato na privremeno korišćenje Slavki Adžović, ova vrijedna stočarka konačno bi mogla da skine jednu brigu s vrata i nastavi sa izgradnjom započete štale.


Kako se navodi u odgovoru našem portalu, period na koji se daje zemljište još nije preciziran, a isti će biti određen Odlukom Skupštine opštine Nikšić. Nakon što skupštinska odluka stupi na snagu, kako nam je rečeno, biće potpisan ugovor o korišćenju zemljišta.

 „Zemljište koje će se dati na privremeno korišćenje je sa pravom raspolaganja Opštine Nikšić i nalazi na katastarskoj parceli  4527 upisan u list nepokretnosti 2967 KO Nikšić u obima prava svojine 1/1“, navode iz Opštine Nikšić.

Adžović se danas sastala sa gradonačelnikom Milutinom Simovićem i tom prilikom joj je obećano da će Opština ustupiti privremeno zemljište na korišćenje za izgradnje započete štale.

Simović je iskazao razumijevanje zbog svih nedaća u prethodnom i istakao da je Ministarstvo poljoprivrede sa posebnom pažnjom i obavezom podržavalo njen rad i entuzijazam u bavljenju sa nimalo lakim poslom.

„Prije svega podržano je zalaganje jedne žene da stvori svoje gazdinstvo, posebno imajući u vidu da bavljenje stočarstvom nije tradicija romske populacije“, navodi se u saopštenju lokalne samouprave.

Slavka je prošle sedmice, u noći između petka i subote, ostala bez tridesetak ovaca, kada su joj u tor, koji se nalazi pored kuće u naselju pod Trebjesom, ušli najvjerovatnije psi i rastjerali, a jedan dio stoke i poklali.

Jedina Romkinja koja se preko 30 godina bavi stočarstvom tad je poručila iako je na izmaku snage, neće se predati lako.

U minulom periodu brojne nedaće pratile su ovu vrijednu stočarku obustavljena joj je gradnja štale, čija su sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji, dva puta joj je gorjelo sijeno, a prošli mjesec izgorjela je kamp kućica u kojoj je živjela sa sestrom.

Marija Goranović

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:39
  15.1.2021.

  Čak 60 odsto roditelja ograničava djeci medijske sadržaje, a njih 55 odsto ograničava i vrijeme koje dijete provodi uz TV i internet, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos, urađeno za potrebe UNICEF-a.

 • 08:51
  15.1.2021.

  Policija je identifikovala 13 osoba u Nikšiću koje su u noći između 13. i 14. januara prekršile zdravstvene mjere – uprkos zabrani slavile doček Pravoslavne nove godine, napustivši objekte stanovanja nakon 22 sata, kazali su CdM-u iz policije.

 • 08:11
  15.1.2021.

  I pored toga što je Ministarstvo zdravlja najavilo isporuku prvih količina vakcina protiv virusa korona za kraj januara ili početak februara, Montefarm i domovi zdravlja nemaju laboratorijske zamrzivače za duboko zamrzavanje (hladni lanac), između 20 i 80 stepeni, za prihvat, čuvanje i distribuciju tog imunološkog lijeka, potvrđeno je Danu iz tih zdravstvenih ustanova.

 • 19:21
  14.1.2021.

  Ministarstvo spoljnih poslova Japana (MOFA) osnovalo je program razmjene mladih, kojim će biti obuhvaćeno 11 diplomaca i postdiplomaca sa Zapadnog Balkana.