Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
18:33
3.3.2021.

Simović: U Nikšiću skoro popunjeni kapaciteti za kovid pacijente

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović izrazio je zabrinutost jer su, kako je kazao, kapaciteti za kovid pacijente u zdravstvenim ustanovama skoro popunjeni.


On navodi da u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Brezovik od 60 kreveta, 52 su popunjena, a u nikšićkoj Opštoj bolnici od 115 – 105. 

Kao predsjednik Opštine kazao je da podržava sve mjere koje doprinose da se epidemija stavi pod kontrolu.

Kako se navodi u saopštenju, Simović je prisustvovao online sastanku, koji je organizovao predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, povodom aktuelne epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

Međutim, kako se navodi u saopštenju, zbog dužine trajanja i načina organizacije sastanka, Simović nije bio u prilici da saopšti svoje stavove.

Ističe da njegov zadatak da primarno zastupa interese građana Opštine Nikšić i da se epidemija u tom gradu, kako ocjenjuje, ponovo zahuktava.

On se pita da li se kasni sa imunizacijom, da li će se dovoljan broj ljudi prijaviti za imunizaciju i da li su građani dovoljno edukovani i motivisani da pristupe procesu vakcinacije da bi se postigla kritična masa imunizovanih i život vratio u normalu.

„Ono na šta kao predsjednik Opštine Nikšić ne mogu uticati jeste da je grad zatvoren, a granice u bliskom okruženju širom otvorene. Zbog toga pitam: zašto stranci mogu da uđu u grad kada god hoće, da iz njega izađu kada god hoće, da pođu do drugog crnogorskog „zatvorenog“ grada, dok Nikšićani tu mogućnost nemaju? Ima se utisak da su stranci povlašteni u odnosu na domicilno stanovništvo, što može biti uzrok nezadovoljstva građana Nikšića i obeshrabriti ih u pridržavanju mjera“, piše u saopštenju.

Istakao je da ne može uticati ni na „statistički beznačajan broj vakcinisanih građana Nikšića, što ukazuje na to da će patnja ekonomije biti dugotrajna i iscrpljujuća“.

„Ono na šta kao predsjednik opštine mogu da utičem i imam obavezu, radim svakoga dana sa opštinskim komunalnim službama, i nastaviću nesmanjenim intenzitetom na korist svih građana Nikšića“, navodi se u saopštenju.

 On je pozvao sve građane na zajedništvo u borbi protiv koronavirusa, jer, kaže, ugroženi su svi.

„I zdravstveno i ekonomski“, naveo je Simović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:03
  19.4.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, poslijepodne i tokom noći mjestimično pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

 • 20:22
  19.4.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 14:44
  19.4.2021.

  Administrativni odbor utvrdio je Predloga liste za imenovanje članova Savjeta RTCG.

 • 12:13
  19.4.2021.

  Ekspertska delegacija Nacionalnog instituta za javno zdravlje Njemačke „Robert Koh“, od danas boravi u petodnevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.