Autor: onogost.me
Foto: Opština Nikšić
15:02
26.1.2021.

Simović: Opština će pomoći gradnju 200 stanova za penzionere

Opština Nikšić biće partner za izgradnju novih 200 stanova za nikšićke penzionere, najavio je prvi čovjek Opštine, Milutin Simović.


Kako se navodi iz kabineta predsjednika, on je to saopštio na danas održanoj redovnoj Izbornoj skupštini Udruženja penzionera Nikšić, na kojoj je izabrano rukovodstvo Udruženja, zatim članovi Skupštine Saveza udruženja penzionera Crne Gore, kao i dat predlog za predjsednika ovog organa.

„Ovo je bila i prilika da Simović najavi da će se Opština Nikšić i dalje sa posebnim senzibilitetom odnositi prema najstarijoj populaciji u gradu te da će biti partner za izgradnju novih 200 stanova za koliko je i iskazana potreba kako bi svi nikšićki penzioneri riješili ovo pitanje“, navodi se u saopštenju.

Simović je podsjetio, dodaju, na vidove podrške nikšićkim penzionerima od strane Opštine Nikšić, a posebno na činjenicu da su u proteklom periodu izgrađene 162 stambene jedinice, za koje je obezbijeđena besplatna dodjela placa, oslobađanje od plaćanja komunalija i izrada projektne dokumentacije.

Simović je tom prilikom iskazao veliku zahvalnost svim penzionerima Nikšića, koji su svoj lični i profesionalni život posvetili i podarili ovom gradu.

„Tradicionalna strpljivost i skromnost oduvijek su krasile penzionere koji su imali razumijevanja prema činjenici da visina penzije često nije odgovarala uloženom minulom radu, ali su zato i te kako vrednovali redovnost i sigurnost isplate, kao i brojne vidove podrške koje su imali od Vlade i Fonda PIO, u partnerstvu sa Savezom udruženja penzionera Crne Gore, kao i lokalnim udruženjima", stoji u saopštenju.

Zahvaljući se na kontinuiranoj podršci od strane lokalne uprave, predsjendik Udruženja penzionera Nikšića, Ivan Krsmanović, istakao je da ovo udruženje broji oko 16. 000 članova i da imaju 30 mjesnih udruženja.

Takođe, podsjetio je i na brojne aktivnosti koje je udruženje realizovalo u prethodnom mandatu, a tiču se raznih vidova podrške usmjerenih prema nikšićkim penzionerima.

Ostale vijesti iz kategorije