Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
14:02
15.5.2021.

Savjet za građansku kontrolu: Neprihvatljivo selektivno postupanje policije

Savjet za građansku kontrolu rada policije po sopstvenoj inicijativi je razmotrio postupanje policije povodom javnih okupljanja u Podgorici i Nikšiću održanih 12. maja 2021. godine, saopšteno je iz Savjeta


Kako se navodi u saopštenju, Savjet za građansku kontrolu rada policije podržava Upravu policije i sve njene pripadnike u svim legitimnim i zakonitim aktivnostima koji doprinose vladavini prava, dosljednoj primjeni zakona i zaštiti zdravlja stanovništva, kroz poštovanje propisanih zdravstvenh mjera, u svakoj situaciji i bez izuzetka.

Međutim, Savjet za građansku kontrolu rada policije je sa posebnom zabrinutošću registrovao selektivno postupanje policijskih službenika u odnosu na dva različita javna okupljanja, održana istog dana, u Podgorici i Nikšiću.

"Službenici Uprave policije su, sa pravom, prekinuli okupljanje nekoliko desetina građana koji su u Podgorici izrazili podršku građanima Palestine i pozvali na sprječavanje civilnih žrtava dok su, istog dana, tolerisali neuporedivo masovnije okupljanje tokom povorke pravoslavnih vjernika na čelu sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve i političarima, povodom praznika svetog Vasilija Ostroškog. Ispoljeni pristup Uprave policije je zabrinjavajući i neprihvatljiv, posebno u okolnostima i dalje aktuelnih i izraženih podjela po političkoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi", navodi se u saopštenju Savjeta.

Savjet je preporučio Upravi policije da i u odnosu na događaj u Nikšiću, na osnovu raspoložive zvanične video dokumentacije, osigura dosljednu primjenu zakona.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:56
  25.6.2021.

  Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

 • 07:59
  25.6.2021.

  Vlada je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data  saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.

 • 20:34
  24.6.2021.

  Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti. 

 • 18:47
  24.6.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.