Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:57
12.8.2020.

Saradnja portala Onogošt i građana "urodila plodom": Uskoro rekonstrukcija Ulice Milice Vučinić

Javni apel stanovnika Ulice Milice Vučinić putem portala Onogošt kojim traže rekonstrukciju ulice u kojoj žive, na dobrom je putu da bude realizovan od strane Opštine Nikšić.


Kako stoji u dopisu mještanima, najavljena je sanacija njihove ali i ulica M. Pekovića, N. Đurkovića, B. Deletića, V. Pejovića, M. Jelića, A. Kovačevića, S. Šobajića i V. Samardžića.

“Sanacija pomenutih saobraćajnica obuhvata zamjenu vodovodnih cijevi, priključenje svih objekata na fekalnu kanalizaciju, rekonstrukciju postojećih šahti na saobraćajnicama, izradu izravnajućeg sloja asfalta i ugradnju završnog odnosno habajućeg sloja asfalta”, navodi se u dopisu koji potpisuje sekretar Živko Kecojević.

Mještani zadovoljni najavljenom rekonstrukcijom zahvalili su lokalnoj upravi.

"Posle javnog apela/molbe  i peticije koje smo uputili prema vama organizovan je sastanak u opštinskim prostorijama sa gospodinom  sekretarom  Kecojević Živkom, sa  predstavnicima MZ Trebjesa, na kojim su nađeni modaliteti rada i privođenja kraju infrastrukture  na pomenutim ulicama koje gravitiraju u samoj MZ Trebjesa . Sastanak je imao za cilj da se lociraju i otklone problemi MZ koji datiraju odavno a opština je ušla u procedure rešavanja istih. Ovim putem se zahvaljujemo lokalnoj upravi kao mještani /građani MZ Trebjesa na razumijevanju, izlaženju u susret kao i  rešavanju problema. Jasnim dobijanjem garancija i papira sa kojim se lokalna uprava obavezuje da problem locira riješi po utvrđenoj dinamici, vremenskom  roku i  tehničkim rešenjima", navodi se u novom dopisu mještana upućenom predsjedniku opštine Veselinu Grboviću.

Podsjećamo, Ulica Milice Vučinić sada izgleda kao ulica iz posleratnog perioda, a mještani godinama čekaju uređenje tog dijela kvarta pod Trebjesom. 

Pomenuta saobraćajnica prostire se od zgrade nekadašnjeg "Šik Javorka", do OŠ "Mileva Lajović Lalatović". Već godinama je prekopana, neuređena, a šahte koje "vire" mogu se vidjeti na svakom koraku.

Građani koji tu žive godinama su bezuspješno pokušavali da izdejstvuju da se konačno uredi i asfaltira Čak su bili spremni da sopstvenim sredstvima da učestvuju u finanasiranju, ali i to nije bilo dovoljno za početak rekonstrukcije.

Ostale vijesti iz kategorije