Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:50
8.4.2021.

Saobraćaj blokiran kod Bogetića: Ne pristajemo na uništavanje Crne Gore, blokada puta do daljnjeg

Policija je na Bogetićima zaustavila patriotsku kolonu iz Nikšića, koja se uputila na protest ispred Vlade povodom moguće izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjena Zakona o registru prebivališta i boravišta.


U znak protesta, par stotna Nikšićana među kojima i značajan broj prisatlica PKS-a blokirali su magistralu.

Tatjana Knežević Perišić je kazala da će okupljeni građani do daljnjeg blokirati magistralni put Nikšić - Podgorica.

"Ministar Sergej Sekulović može ovo da riješi za dva minuta. Neka nas pušte da se slobodno krećemo. Ako treba pješke da krenemo za Podgoricu, mi ćemo krenuti pješke", istakla je Knežević Perišić. 

Ona je naglasila i da je razgovarala sa načelnikom CB Nikšić.

"On je tražio da se okupljeni građani raziđu nakon najave da će se pomenute odluke povući sa dnevnog reda Vlade ali mi to nećemo učiniti, jer ne vjerujemo da će Vlada povući ovu odluku sa dnevnog reda", dodala je Tatjana Knežević Perišić.

Predsjednica Patriotsko komitskog saveza Crne Gore kazala je da predložene izmjene omogućavaju da oko 62.000 stranaca na brz način dođe do crnogorskog državljanstva.

"Ovi predlozi su nešto što Crnogorce u svojoj državi svodi na nivo nacionalne manjine. Nije u redu da nam o sudbini države odlučuju ljudi koji su ovdje došli da rade ili su kupili nekretninu. Mi ne pristajemo na to", kazala je Knežević Perišić.

Ona se osvrnula i na reakciju policije koja je onemogućila prolazak patriotske kolone do Podgorice.

"Svako od nas je imao dozvolu za međugradski saobraćaj. Ono što je policija, odnosno ministar unutrašnjih poslova uradio ovdje, ograničio nam je slobodu kretanja. Mi ćemo pokenuti krivičnu prijavu zbog ovoga", dodala je Knežević Perišić. 

Okupljeni su u jednom trenutku pocijepali postere Demokrata i URA-e.

Došlo je i do incidenta kada je službeno vozilo Vlade Crne Gore prošlo kroz okupljenu grupu građana. 

 

 

Prema navodima predsjednice PKS-a dvije osobe su u ovom incidentu zadobile lakše tjelesne povrede.

Podsjećamo, na snazi je zabrana međugradskog sobraćaja zbog sprječavanja širenja epidemije korona virusa.

Uprava policije je saopštila da pripadnici policije ne ograničavaju kretanje bilo kojem licu, već isključivo sprovode Naredbu Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja Covid 19.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije