Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:08
14.8.2018.

Sakupljeno oko 20.000 otpadnih čaša, skulptura vidre oduševila posjetioce

Šestu godinu zaredom nikšićka Pivara "Trebjesa" i Ekološki pokret "Ozon" realizacijom kampanje "Rock&Recycle" daju doprnos ekološkom programu Lake festa.


Osim već tradicionalne akcije "Sakupi 20 otpadnih čaša i preuzmi poklon" koja ima za cilj da nagradi odgovoran odnos prema prirodi, tokom koje je i ove godine prikupljeno oko 20.000 čaša, posjetioci ovog zelenog festivala imali su prilku da se upoznaju sa rezultatima kampanje sa prošlogodišnjeg Lake festa, koje je u skultpuru vidre pretočio akademski slikar Marko Petrović Njegoš.

Skupltura Vidra, visoka 3,2 m, napravljena od oko 30.000 otpadnih čaša, izazvala je oduševljenje posjetilica, što potvrđuje veliki broj fotografija na društvenim mrežama.

„U kampu u okviru programa "Eco check point" posebnu pažnju je izazvalo takmičenje "XO magic box" u kojem su kamperi pokazali zavidan nivo poznavanja ove popularne igre, pritom reciklirajući otpadne limenke, što je bio uslov za učešće“, navode iz „Ozona“.

Da bi kamp i festivalski prostor bili što čistiji, skakodnevno su se dijelile biorazgardive kese za otpad, a kamperi su imali priliku da na djelu vide kakvi su benefiti od bavljenja "ploggingom", grobalnim fitnes trendom, koji je po prvi put u Crnoj Gori upravo organizovan u okviru kampanje "Rock&Recycle" kojom je najavljen ekološki program ovogodišnjeg Lake festa.

„Od prikupljenih otpadnih čaša  biće napravljena nova skulptura, čime će biti nastavljena uspješna saradnja sa mladim nikšićkim umjetnikom“, najavili su iz „Ozona“.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:22
  19.9.2018.

  Najava XVI godišnje naučne konferencije, koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, našla se na listi najprestižnijih svjetskih događaja sportske nauke u 2019. godini na sajtu Internacionalnog savjeta za sportske nauke i fizičko vaspitanje ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education).

 • 13:33
  19.9.2018.

  Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić danas je u Nikšiću obišao hraniteljsku porodicu Rajke Dimitrijević, koja trenutno brine o dvoje djece bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 12:14
  19.9.2018.

  Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva i nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju života penzionerske populacije, ne samo u ovoj opštini, već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da nam njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje modela brige o njima, kazao je Kemal Purišić tokom današnjeg uručivanja ključeva penzionerima za 75 stanova u novoizgrađenoj zgradi u Rudom Polju.

 • 09:31
  19.9.2018.

  Poštovani čitaoci i prijatelji portala Onogošt, sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da od danas sadržaje na stranicama našeg portala možete pratiti u redizajniranom izdanju.