Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:08
14.8.2018.

Sakupljeno oko 20.000 otpadnih čaša, skulptura vidre oduševila posjetioce

Šestu godinu zaredom nikšićka Pivara "Trebjesa" i Ekološki pokret "Ozon" realizacijom kampanje "Rock&Recycle" daju doprnos ekološkom programu Lake festa.


Osim već tradicionalne akcije "Sakupi 20 otpadnih čaša i preuzmi poklon" koja ima za cilj da nagradi odgovoran odnos prema prirodi, tokom koje je i ove godine prikupljeno oko 20.000 čaša, posjetioci ovog zelenog festivala imali su prilku da se upoznaju sa rezultatima kampanje sa prošlogodišnjeg Lake festa, koje je u skultpuru vidre pretočio akademski slikar Marko Petrović Njegoš.

Skupltura Vidra, visoka 3,2 m, napravljena od oko 30.000 otpadnih čaša, izazvala je oduševljenje posjetilica, što potvrđuje veliki broj fotografija na društvenim mrežama.

„U kampu u okviru programa "Eco check point" posebnu pažnju je izazvalo takmičenje "XO magic box" u kojem su kamperi pokazali zavidan nivo poznavanja ove popularne igre, pritom reciklirajući otpadne limenke, što je bio uslov za učešće“, navode iz „Ozona“.

Da bi kamp i festivalski prostor bili što čistiji, skakodnevno su se dijelile biorazgardive kese za otpad, a kamperi su imali priliku da na djelu vide kakvi su benefiti od bavljenja "ploggingom", grobalnim fitnes trendom, koji je po prvi put u Crnoj Gori upravo organizovan u okviru kampanje "Rock&Recycle" kojom je najavljen ekološki program ovogodišnjeg Lake festa.

„Od prikupljenih otpadnih čaša  biće napravljena nova skulptura, čime će biti nastavljena uspješna saradnja sa mladim nikšićkim umjetnikom“, najavili su iz „Ozona“.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:07
  20.2.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima dok u višim predjelima mjestimično ima poledice, a po kotlinama magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

 • 07:51
  20.2.2019.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom danas će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 10:16
  19.2.2019.

  Nikšić je grad koji je baštinio slobodno novinarstvo, slobodnu misao i koji je imao najbogatiju i najkvalitetniju dopisničku mrežu minulih decenija, poručeno je sa sinoćne svečanosti povodom obilježavanja 148 godina crnogorskog novinarstva.

 • 09:05
  19.2.2019.

  U Crnoj Goru jutros se saobraća po suvim putevima dok u višim predjelima ima poledice, a po kotlinama magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).