Autor: onogost.me
Foto: MUP
13:59
29.7.2021.

S Maganika transportovali povrijeđenog Nikšićanina

Avio-helikopterska jedinica MUP-a realizovala je juče akciju pružanja pomoći i transport osobe koja je povrijeđena u rejonu planine Maganik, saopštio je MUP.

 

“Direkcija avio-helikopterska jedinica MUP-a Crne Gore je oko 15 časova, dobila zahtjev za angažovanje i po dobijanju naloga, pristupila izvšenju zadatka helikopterom, u saradnji sa Gorskom službom spašavanja. Akcija se odnosila na pružanje prve pomoći i transport povrijeđenog lica M.K. iz Nikšića, u rejonu planine Maganik.”, saopšteno je iz MUP-a.

Napominju da je rejon ove planine veoma nepristupačan i veoma neprohodan za kretanje.

"Navedene aktivnosti su sprovedene po planu, povrijeđena osoba je transportovana u KCCG oko 18h", navode iz MUP-a.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:52
  23.9.2021.

  Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Republike Irske rezultatom 1:0 u drugom prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

 • 20:49
  23.9.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:05
  23.9.2021.

  Neko po svijetu putuje stopom, biciklom, motorima ili automobilima, međutim grupa od devet turisita iz Njemačke i Austrije juče je u Nikšić sletjela svojim ultralakim letjelicama. Na proputovanju su kroz Evropu, a zadržaće se na aerodromu na Kapinom polju još danas, da obiđu ljepote naše zemlje, a onda opet u avanturu evropskim nebom.

 • 12:08
  23.9.2021.

  Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovaće sjutra u devet sati u Institutu za javno zdravlje, redovnu konferenciju za medije na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa COVID-19 i predstavljene nove epidemiološke mjere.