Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:27
22.1.2020.

Roditelji pisali Šehoviću: Nezadovoljni odlukom o razriješenju direktorice OŠ "Braća Labudović"

Želimo da iskažemo nezadovoljstvo prema odluci Ministarstva prosvjete, o razriješenju direktorice Osnovne škole "Braća Labudović", g-đe Biljane Mićković, stoji u molbi Savjeta roditelja te škole, upućenoj ministru prosvjete Damiru Šehoviću.


„Budući da zalaganje gore pomenute, kako za djecu, tako i za zaposlene i školu, ide u prilog činjenici da je svjesno i brižljivo obavljala svoj posao o čemu svjedoče slijedeći učinci“, istakli su oni.

Za vrijeme trajanja mandata Mićković, kako navode, urađeno je mnogo toga u školi.

„Renoviranje kotlarnice; sprovođenje grijanja; renoviranje sale za sport i fizičko vaspitanje; uređenje dvorišta; snabdijevanje biblioteke novim sadržajima; obezbjeđivanje pohađanja nastave na otvorenom i realizacija projekta ,,Učionica na otvorenom“; prilogađavanje kabineta i učionica potrebama učenika i zaposlenih; opremanje učionica i kabineta najnovijom obrazovnom tehnologijom kako bi doprinijela kvalitetnijem i efikasnijem sticanju znanja; renoviranje toaleta koji su često bili disfunkcionalni; izgradnja poligona i postavljanje ograde radi adekvatnog obezbjeđivanja učenika i zaposlenih; realizacija projekta "Eko škola"“, stoji u molbi.

Takođe, o kvalitetu rada Mićković, kako naglašavaju, govore izvanredni rezultati na takmičenjima učenika i samih nastavnika koji su, ističu, adekvatno angažovani i stimulisani u cilju pružanja najkvalitetnijeg obrazovanja našoj djeci.

„Mi kao potpisnici ove molbe, tvrdimo da je razriješena direktorica uvijek bila spremna za saradnju, konstruktivni dijalog, da je uvijek bila pristupačna kako učenicima tako i roditeljima, te da je obezbjeđivala adekvatnu mjeru sigurnosti za našu djecu u ovoj školi. Zato Vas molimo da još jednom preispitate svoju odluku i uzmete u obzir ove činjenice za dobrobit djece jer djeca su budućnost ove države“, zaključuje se u molbi.

Podsjetimo, Ministarstvo prosvjete je razriješilo sa dužnosti Mićković, a na predlog Prosvjetne inspekcije. Kako su kazali iz Inspekcije, razlog za takvu odluku je zato što nije izvršila rješenje prosvjetnog inspektora.

 

Ostale vijesti iz kategorije