Raspisan oglas za prijem 60 novih vojnika

Ministarstvo odbrane je, u okviru politike podmlađivanja i daljeg jačanja kvaliteta vojničkog kadra, raspisalo danas javni oglas za prijem 60 osoba za službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnikinja po ugovoru, na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.


Kako je saopšteno iz ovog resora, raspisan je oglas za 46 mjesta u Pješadijskom bataljonu i 14 u Mornarici Vojske Crne Gore.

“Ugovor o službi u Vojsci zaključuje se na period od godinu, sa mogućnošću da se naredni može zaključiti na period od tri godine. Kandidati koji budu primljeni u službu u Vojsci, obavezni su da uspješno završe osnovnu vojničku i obuku za samostalno vršenje formacijske dužnosti. Za lica koja ispune uslove oglasa, Ministarstvo odbrane će organizovati provjeru fizičkih i zdravstvenih sposobnosti kandidata, bezbjednosnu provjeru i intervju”, dodaju iz Ministarstva odbrane.

Oglas će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

“Detalji o traženim formacijskim mjestima, opštii posebni uslovi za kandidate, način prijavljivanja sa prijavnim formularom, kao i podaci o potrebnoj dokumentaciji,navedeni su u tekstu oglasa koji je danas objavljen u dnevnim listovima Dan i Dnevne novine, kao i na sajtu Ministarstva”, navode oni.

Prethodni oglas za prijem vojnika i vojnikinja po ugovoru Ministarstvo odbrane je raspisalo 3. novembra 2017. godine.

Tom prilikom, primljeno je 54 vojnika i vojnikinje koji su početkom februara počeli obuku.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:22
  19.9.2018.

  Najava XVI godišnje naučne konferencije, koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, našla se na listi najprestižnijih svjetskih događaja sportske nauke u 2019. godini na sajtu Internacionalnog savjeta za sportske nauke i fizičko vaspitanje ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education).

 • 13:33
  19.9.2018.

  Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić danas je u Nikšiću obišao hraniteljsku porodicu Rajke Dimitrijević, koja trenutno brine o dvoje djece bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 12:14
  19.9.2018.

  Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva i nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju života penzionerske populacije, ne samo u ovoj opštini, već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da nam njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje modela brige o njima, kazao je Kemal Purišić tokom današnjeg uručivanja ključeva penzionerima za 75 stanova u novoizgrađenoj zgradi u Rudom Polju.

 • 09:31
  19.9.2018.

  Poštovani čitaoci i prijatelji portala Onogošt, sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da od danas sadržaje na stranicama našeg portala možete pratiti u redizajniranom izdanju.