Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
10:03
27.9.2021.

Radulović: Prvaci u područnom odjeljenju OŠ "Dušan Bojović" u Liverovićima i dalje bez udžbenika

Dragoljub Radulović, roditelj učenika prvog razreda područnog odjeljenja OŠ “Dušan Bojović” u Liverovićima u Župi, obratio se dopisom našem portalu u kojem ističe da njegovo dijete ni nakon gotovo mjesec od početka školske godine nije dobilo udžbenike. 


Kako Radulović tvrdi, isti slučaj je sa svih sedam prvaka u ovom područnom odjeljenju.

“Svi roditelji su evo skoro mjesec dana bili strpljivi i prihvatali svakodnevna obećanja od rukovodstva škole u stilu "biće knjige sjutra" i sve tako do danas. Juče nas je novopostavljena direktorica obavijestila da moramo biti strpljivi i da to nije samo problem u našoj školi, nego da i u drugim školama ima učenika koji još uvijek nijesu dobili knjige. Tužno, žalosno, jadno. Teško je naći riječi za ovakav odnos prema prvačićima. Zar nije žalosno da njihove, sa radošću kupljene školske torbe, zvrje prazne. Kakvu im to poruku šaljemo. Učimo li ih to od malih nogu da u ovom ovakvom društvu ne mogu biti ravnopravni. Učimo li ih to od prvih školskih dana da im škola u životu nije bitna, pa im ni knjige ne trebaju. Ovo moje obraćanje je samo skretanje pažnje na diskriminaciju i unazađivanje djece od strane svih u prosvjetnom lancu. Zastidjeti se oni sigurno neće, jer da imaju imalo obraza ovo ne bi radili, makar ne ovom uzrastu djece. Nadam se da će i ostali roditelji čija djeca još nijesu dobila udžbenike dići glas, jer ovo je klasičan primjer diskriminacije učenika od strane onih koji treba da im omoguće da imaju sve uslove za normalno školovanje. No, možda je došlo vrijeme da ni i školu ne treba ići”, navodi se u dopisu Radulovića.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:14
  24.10.2021.

  Tokom većeg dijela naredne sedmice u Crnoj Gori će biti stabilne vremenske prilike, uz dosta sunca, kazala je za Televiziju Crne Gore (TVCG) meteorološkinja Tanja Mirković.

 • 10:05
  24.10.2021.

  Negativni prirodni priraštaj u Crnoj Gori, prema preliminarnim podacima Monstata, u prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na cjelokupnu 2020. godinu porastao je 660 odsto.

 • 10:03
  23.10.2021.

  Dvoje uhapšenih i intenzivna potraga rezultat je za sada opsežne istrage povodom oružane pljačke u Nikšiću u kojoj je ubijen jedan radnik obezbjeđenja. Za sada su uhapšeni Mitar Knežević i Stojan Albijanić iz Bileće. 

 • 21:55
  22.10.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno oblačno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom.