Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:00
23.1.2020.

Prva nagrada UNCG Boru Odaloviću: Kada bih se ponovo rodio, opet bih bio novinar

Prvu godišnju nagradu Udruženja novinara Crne Gore za 2019. godinu dobio je dugogodišnji sportski novinar i naš sugrađanin Boro Odalović, koju ravnopravno dijeli sa kolegom Aleksandrom Ćukovićem.


Odalović je dugogodišnji novinar Radio-televizije Nikšić i ovim poslom se bavi gotovo četiri decenije, a za naš portal je kazao da mu je izuzetna čast što je laureat ove nagrade.

“Svakako da sam veoma srećan zbog ove nagrade koja je došla od strane kolega. Ja sam u ovom poslu 40 godina i koliko god puta da sam osjetio naličje novinarske profesije, kada bih se ponovo rodio, opet bih bio novinar. Mislim da sam se u tom smislu ostvario i uvijek mi je tokom karijere cilj bio jedan, a to je borba za istinu”, istakao je Odalović.

Zamjenik urednika Dnevnog lista "Dan", Nikola Marković dobitnik je nagrade za životno djelo "Veljko Vlahović", dok je nagrada za reportažu "Boško Pušonjić" pripala Saši Jevriću, reporteru Srpske RTV. Druga godišnja nagrada za 2019. godinu pripala je Aleksandru Vujoviću, novinaru Svetigore.

Žiri je radio u sastavu Nikola Pejović (Svetigora – predsjednik) i članovi Miomir Bošković (RTCG) i Novica Đurić (Politika).

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:30
  22.2.2020.

  Prema posljednjim podacima, u Crnoj Gori se 30. novembra 2019. godine na evidenciji centara za socijalni rad nalazilo 267 hraniteljskih porodica u koje je bilo smješteno 367 djece, kazali su Vikend novinama iz Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu.

 • 10:16
  22.2.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, dok je u sjevernim predjelima izražena poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

 • 16:05
  21.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:20
  21.2.2020.

  Direktor Uprave policije Veselin Veljović održao je danas redovni radni sastanak u Centru bezbjednosti Nikšić gdje su prisustvovali njegovi saradnici, pomoćnik direktora Nikola Janjušević, kao i odgovorne starješine ovog centra, stanica policije Šavnik i Plužine i starješine granične policije.