Autor: onogost.me
Foto: Pobjeda
21:33
10.4.2021.

Protest ispred CB Nikšić, učesnicima blokade puta Nikšić-Podgorica prekršajne prijave

Ispred Centra bezbjednosti u Nikšiću večeras se okupilo nekoliko desetina građana zbog toga što su mnogi od njih dobili prekršajne naloge zbog protesta na Bogetićima, jer su, kako objašnjavaju, na kolovozu bili parkirani nepropisno.


Predsjednica Patriotsko-komitskog saveza (PKS) Tanja Knežević Perišić kazala je "Vijestima" da policija poziva učesnike blokada puta Nikšić-Podgorica i kada dođu uručuje im prekršajne naloge za različita prekršajna djela, kao što su nedozvoljeno kretanje po kolovoznoj traci, nepropisno parkiranje auta...

Kako je rekla, ovo je samo pokušaj ministra unutrađnjih poslova Sergeja Sekulovića da ih rastjera i demorališe.

Nekoliko stotina Nikšićana već treći dan blokira magistralu kod Bogetića.

Okupljeni na blokadi najavili su radikalizaciju protesta ukoliko Vlada u naredna dva dana, do 12. aprila, ne ispuni njihova tri zahtjeva. Glavni je da se odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci, ili da se donese uz učešće poslanika suverenističkog bloka i predstavnike svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori.

Oni traže i da se hitno procesuira vozač službenog vozila PG CG 301 i da se saopšti koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio.

Traže i da se premijer Zdravko Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je, kako kažu, prijetio. 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:49
  16.5.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 11:18
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 09:13
  16.5.2021.

  Alimentacioni fond u Crnoj Gori konačno bi mogao da zaživi početkom naredne godine, jer je ekspertska grupa uradila Nacrt zakona o privremenom izdržavanju djece i poslala ga Ženskom klubu u Skupštini, najavila je za Pobjedu kopredsjednica tog skupštinskog tijela Branka Bošnjak.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.