Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
13:58
3.8.2021.

Produžen rok za popis životinja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede do 1. septembra je produžilo rok za godišnji popis ovaca, koza i svinja.


Zakonom o identifikaciji i registraciji životinja uređeni su identifikacija i registracija životinja, kao i njihov monitoring.

Taj zakon definiše da su držaoci ovaca i koza dužni da vrše popis ovaca i koza dva puta godišnje sa stanjem na gazdinstvu na dan 1. mart i 31. decembar i da podatke dostave Upravi za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove do 15. aprila tekuće i do 15. januara naredne godine.

Držaoci svinja dužni su da vrše popis svinja dva puta godišnje sa stanjem na gazdinstvu na dan 1. jul i 31. decembar tekuće godine.

“Međutim veliki broj poljoprivrednih proizvođača koji uzgajaju stoku , nije ispunio svoju zakonsku obavezu u predviđenom roku. Shodno tome ovim putem Vas obavještavamo da je Vlada Crne Gore na sjednici od 30.07. 2021. godine razmotrila i usvojila Informaciju o potrebi omogućavanja držaocima ovaca, koza i svinja zaključno sa 1. septembrom 2021. godine, dostavljanje i ažuriranje podataka o izvršenom popisu”, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Napominju da je zahtjeva za Direktna plaćanja u stočarstvu od 15. jula do 15. avgusta 2021. godine.

“Molimo Vas da Vaše obaveze u vezi popisa i ažuriranja stanja životinja kao i predaju zahtjeva za premije u stočarstvu završite u tom periodu”, poručuju iz Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:52
  23.9.2021.

  Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Republike Irske rezultatom 1:0 u drugom prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

 • 20:49
  23.9.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:05
  23.9.2021.

  Neko po svijetu putuje stopom, biciklom, motorima ili automobilima, međutim grupa od devet turisita iz Njemačke i Austrije juče je u Nikšić sletjela svojim ultralakim letjelicama. Na proputovanju su kroz Evropu, a zadržaće se na aerodromu na Kapinom polju još danas, da obiđu ljepote naše zemlje, a onda opet u avanturu evropskim nebom.

 • 12:08
  23.9.2021.

  Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovaće sjutra u devet sati u Institutu za javno zdravlje, redovnu konferenciju za medije na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa COVID-19 i predstavljene nove epidemiološke mjere.